Van egy ország

ÉS AKKOR A MAGYAROK...

2020. június 04. - Dr. Ötvös

... és akkor a magyarok bementek a kaszinóba és mindent feltettek a feketére. És a vörös jött be. Ilyenkor egy gentleman kisétál az épületből, leül egy padra a sétányon, rágyújt egy cigarettára, jó mélyeket szippant, tekintete a messzeségbe réved, előveszi revolverét, aztán vagy főbelövi magát vagy zaciba csapja és sürgönyöz, hogy küldjenek neki egy kis pénzt, hogy ki tudja fizetni a szállodáját. Egyet azonban semmilyen körülmények között nem tesz: nem rohan vissza a kaszinóba, nem követel hisztérikusan vissza mindent, de még egy kicsit se, hanem megbékél a helyzettel s elgondolkodik rajta, hogyan jutott idáig s miként legyen eztán...

... és akkor a magyarok elgondolkodtak rajta, és arra jutottak, hogy ők nem tehetnek semmiről, őket kényszeríttették, a fejükhöz nyomták a revolvert, hogy nem is oda akarták rakni, hogy csalás az egész, hogy igazságtalanság történt, és rulett asztalt verve bizonygatták, hogy ők a népek Krisztusa. Erre az alapra építették újra Magyarországot. Hátat fordítottak a jövőnek és a múltra szögezték tekintetük. Ez volt gondolataik eredője, cselekedeteik célja, vágyaik netovábbja. Minden erőforrást, minden energiát a múlt kötött le, mániájuk lett, hogy vissza! vissza! vissza!

... és festettek maguknak képeket, régi, sosemvolt dicsőséget, élvezték, hogy "magyarnak lenni büszke gyönyörűség", és megtalálták a felelősöket: a liberális sajtó, a zsidók, meg Károlyi. Hogy miért, ne kérdezd, ők a felelősök és kész. Ők minden bajunk okozói. Megbűnhődik hát a múltat s jövendőt is, ne félj! De addig is valamiből élni kell, mutatni, vigadni és húzatni a cigánnyal, bizonyítani a kultúrfölényt...

... és a magyarok kölcsönökből éltek-haltak s röpke pár év alatt olyan adósságspirálba kerültek, hogy egy kósza fuvallat s menten összedől a büszke kártyavár. 1929-ben tsunami jött, meg szomorú vasár- és hétköznapok, nyomor és reménytelenség. És a magyarok egyre vadabbul követelték az "igazságot", pedig 1920. június negyedikén megkapták, és maguk keresték ezt az "igazságot", a háború igazságát: a győztes mindent visz. A "magyar igazság" ezzel szemben abban állt, hogy nem hazárd játékon úszott el minden, hanem kirabolták őket, és ha nem adnak vissza szép szerével mindent, akkor megmutatják, hogy az "igazság" nevében rombolni, rabolni, gyilkolni is készek. Nagyvonalú fegyverkezési programot hirdettek, beindult a bankóprés és rengeteget költöttek rosszul felszerelt hadseregekre...

1937oktest.jpg

... közben egyre többen lettek azok, akik ész, tehetség vagy jobb ötlet híján erővel, hitük szerint akarták megoldani az ország gazdasági és társadalmi problémáit, melyeknek oka a zsidó. Végül jobb híján legmagasabb szinten is elfogadták ezt az okoskodást, és föld, munka vagy segély helyett zsidótörvényeket adtak a népnek, lakjanak velük jól. Mellesleg megszüntették a sajtószabadságot és nemzetellenesnek bélyegezték a szabad gondolkodást...

... közben egy műveletlen, de szuggesztív osztrák szélhámos fajbiológiai alapon nemzeti szocialista programmal csalárd módon kezébe kaparintotta Németországot. Az volt a rögeszméje, hogy újra naggyá teszi Germániát. A konfliktuskerülő nyugati liberális demokráciák saját bajaikkal voltak elfoglalva, meghátráltak a kis osztrák fenyegető monológjai és blöffjei elől s átengedték neki Európa keleti felét. A német nép eszét vesztve őrjöngött a boldogságtól, 1938-tól az osztrák is...

... és a magyarok ebbe a kis osztrákba vetették minden reményük, aki kijátszotta az egymásra fenekedő kis ká-európai nacionalizmusokat és egyre többet facsart ki a kegyeiért versengő vetélytársakból, akik, mint a jó kutyák, kaptak olykor jutalmacskát...

... így esett, hogy "a magyar vándor a bánat szakadékos, görgeteges, viharvert erdejéből hosszú, viszontagságos út után az öröm enyhe völgyébe érkezett, ahol késő őszön is a nemzet pezsdítő tavaszának buja sarjai pompáznak... és a magyar életnek, az ezeréves magyar történelemnek színpadán ismét megjelent a vezér fehér paripája, amelyről azt mondja a rege, hogy bánatfelhők oszlásának, magyar szivárványnak hírnöke és mindig nagy ajándékot hoz a sóvárgó nemzetnek. Az a misztikus, ősmagyar mesékben szereplő fehér paripa, amely merész, nagyratörő magyar álmok látomásainak tárgya. És most a látomás teljesült, a Hadúr, Horthy Miklós, fehér lovon bevonult a felszabadult ősi földre..."

... és a magyarok 1941-ben ott álltak díszmagyarban a kaszinó előtt. Bemenni készültek, mikor a nagyhírű földrajztudós és nagystílű frankhamisító, gróf Teleki kormányfő, leült egy padra a sétányon, rágyújtott egy cigarettára, jó mélyeket szippantott, tekintete a messzeségbe révedt, elővette revolverét, és főbelőtte magát...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vanegyorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2615738674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wasserkopf 2020.06.04. 14:45:31

Hát ez amennyire szomorúságos, olyannyira tökéletes látlelete az elmúlt 150 év magyar valóságának...

Hegge Balázs 2020.06.04. 14:46:48

Gratulálok a liberális szemüvegedhez. Jelentem: Működik.
Meglehetősen sok baromságot tartalmaz, de akad benne igazság is, bár nem sok. Amúgy a politika ennél sokkal összetettebb.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.04. 15:03:18

Hát te egy jó nagy barom vagy komám.Hálistennek már egy évtizede el lettetek hajtva az egyharmados búbánatba. Azóta csak a Trianon évfordulón érezhettek némi elégtételt.

Az EU a népek börtöne 2020.06.04. 15:10:02

Rossz hasonlat, ráadásul nem is igaz.

A trianoni nyertesek ugyanarra a szinre tettek a háború elején, mint a (szerző szerint) Magyarország. A második világháborúban dettó, Szlovákia, Románia, Horvátország, Ausztria sokkal megbizhatóbb német szövetséges volt, aztán mégis a nyertes oldalra kerültek, Ausztria pedig semleges maradhatott.

nemecsekerno_007 2020.06.04. 15:17:50

Vár az USA, a népek olvasztótégelye Öcsi!
Ugyanúgy visszafelé sül el a Trianonnal kapcsolatos ömlengésed mint anno a migrációval kapcsolatos álláspontotok.
Aztán néztek bután az újabb 2/3 után.
Olyan mér’ nem jut eszedbe, hogy mondjuk az erdélyi magyarok elmehetnének ünnepelni Bukarestbe, hogy Kis-Románia is Székelyföld része lett. Kíváncsi vagyok mit reagálnának az oláhok!
Muhahahahaha :))))))))))

agarik 2020.06.04. 15:18:21

Áh, igen, megjöttek a Viktátor rabszolgái, akiknél a Gyengeség Erő, a Béke Háború...

nemecsekerno_007 2020.06.04. 15:25:02

@agarik: Nektek meg az erdélyi románok a négereitek?!

birkamenet 2020.06.04. 15:53:00

@nemecsekerno_007:

Látom a jó betanított majomnak Trianonról is a migráns jut eszébe.

Titeket illibbant hülyegyerekeket vagy cirkuszban kellene felléptetni. Vagy körbehordozni a világban, hogy lássák a népek, hogy ilyen állat is van. Ráadásul kétharmadban!

csakeztengedte 2020.06.04. 15:54:58

A területi Trianon után, most jön és már tart a szellemi is.
Gratulálok a sok sikertelen, gyűlölködő, irigy, bunkó, képzetlen "nemzeti" magyarnak...
Tapsikolva teszik tönkre az országot.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 15:58:46

@Hegge Balázs: és akkor jön a náci, és érvek nélkül ideszarik.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 15:59:32

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: @Hegge Balázs: és akkor jön a náci, és érvek nélkül ideszarik.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

midnightcoder2 2020.06.04. 15:59:38

Ezt a postot elolvasva tényleg igazat kell hogy adjak azoknak, akik szerint Orbánék oktatási rendszere egy kalap szart sem ér.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 16:03:07

@Az EU a népek börtöne: hazudsz. ROmánia előbb kizgrott, Ausztria meg nem szövetséges volt, hanem annektálták.

az I. VH még egyértelműbb: Szerbia és Románia, antant oldalon volt, a többi ország nem létezett.

olyan sötét vagy történelemből, ami egy hazaárulóhoz illik.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Matyika Ápolója 2020.06.04. 16:04:22

tök érdekes, hogy magyarozni lehet, négerezni meg rasszizmus, ezek ilyen mágikus dolgok

Budapest a kutyaszar városa 2020.06.04. 16:06:37

Jó ez a kis szarkasztikus írás, jól megfogja azt az édes-bús, hamis dicsőséget képzelgő, festett egekbe néző, mindenkit galád ellenségnek beállító és minden önkontrollt nélkülöző, máig sulykolt mentalitást !

midnightcoder2 2020.06.04. 16:08:17

@Az EU a népek börtöne: Ja, ráadásul az osztrákok adták Hitlert a világnak. Amúgy a dolog onnan indul, hogy annak a katonai realitása, hogy kis hazánk ellenálljon Hitlerék hadseregének, vagy legalább semleges maradjon, gyakorlatilag nulla volt. És ha hősiesen nekik támadunk, azzal kb. két dolgot értünk volna el: egyrészt, ma Budapest vagy román, vagy szlovák város lenne, másrészt Hitlerék ideérkezve azonnal kivégezték volna az összes zsidót. Plusz, a környező országokban is, mert elég sokan voltak akik anno arra vártak, hogy Horthyék mit lépnek zsidóügyben. Horthyék viszont egészen az ország megszállásáig nemigen léptek semmit, sőt sikerült leszerelniük Hitler erre irányuló követeléseit. De ha ez nincs, akkor bizony a zsidóknak azonnal annyi, és nem csak nálunk.

birkamenet 2020.06.04. 16:08:42

@csakeztengedte:

jaja, hála a MARKETING MAGYAR-kodó kormánynak (meg az itt felvonult trolljainak), akiknek TrIanon pont olyan marketing termék, mint mondjuk a polgárság jelszava.

Ráadásul orbánnak a 100-ik évfordulós összenemzeti búbanatba zuhantási tervét megakadályozta a covid vírus. Így csak egy napig lesz majd MAGYARKODÁS, holnaptól már újra a Brüsszelezésé, Sorosozásé meg a migráncsozásé lesz a terep, ezek még mindig jobban hozzák a szavazatot a fidesz kétharmadnyi funkcionális analfabéta célcsoportjában mint a Trianoni traumatizálás.

Egyébként a béke diktátumot diktálók a Soros emberei voltak, rajta vannak Soros fizetési listáján.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 16:11:03

@Az EU a népek börtöne: a szlovákik jobban ellenálltak a náciknak:

en.wikipedia.org/wiki/Slovak_National_Uprising

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 16:13:35

@nemecsekerno_007: és akkor jön a náci, és érvek nélkül ideszarik.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 16:16:55

@midnightcoder2: az oktatási rendszer legnagyobb csődje te vagy.

"Te azt mondtad, bevitték a másként gondolkodókat. Ez magyarul azt jelenti minden másképp gondolkodót bevittek"

itt írtad:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38543852

valójában én ezt írtam:

"bevittek másként gondolkodókat"

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38543548

és ez kurvára nem azt jelenti.

ennyit tud egy mongolFidióta selejt. de meg se nézi, mielőtt rágalmaz a kis köcsög, gondolkodás, ellenőrzés nélkül vágja a nagy ostobaságokat.

ennyit tudnak a mongolFidióták. selejtek, elmebetegek, ők a magyar selejt.

****************

@midnightcoder2: "A kínaiak meg úgy állították meg, hogy lényegében egy embert sem teszteltek."

civiscity.blog.hu/2020/04/04/3_strategia_a_koronajarvany_lekuzdesere_mit_valaszt_magyarorszag/full_commentlist/1#c38372946

megint csak azt látjuk, hogy a Fidióta a jó édes kurva anyját is letagadja.

itt 320 ezer szerepel, de csak Guangdongban. Magyarország ezt most, több, mint 1 hónappal később kezdi utolérni.

www.businessinsider.com/coronavirus-testing-covid-19-tests-per-capita-chart-us-behind-2020-3

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 16:19:04

@midnightcoder2: elmebeteg idióta vagy. az ellenállással pont azt érhette volna el Magyarország, hogy a háború után jobban jártunk volna.

meg nem mellesleg ez lett volna a HELYES. mondjuk neked, nácinak erkölcsöd úgy sincs.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

midnightcoder2 2020.06.04. 16:28:51

@math0: Matyika, ezt már egy másik topicban lebeszéltük. Elnézést is kértem, amit te eleddig még soha nem tettél meg amikor a te állításaid bizonyultak hülyeségnek. Csak én nem vezetek nyilvántartást ezekről.

midnightcoder2 2020.06.04. 16:32:16

@math0: Matyika, ha az akkori magyar operetthadsereg megpróbált volna ellenállni a náciknak, akkor az úgy egy hét veszteség lett volna Hitleréknek. Cserébe akkor és ott helyben kiirtják egyebek közt az összes magyar zsidót. Plusz néhány tízezret a környezõ országokban. Nos, ha szerinted ez helyes lett volna, akkor ki is a náci ?

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.06.04. 16:46:02

@midnightcoder2: te most komolyan magyarázkodsz ennek a debilnek, aki a legalapvetőbb történelmi tényekkel nincs tisztába?

nemecsekerno_007 2020.06.04. 17:13:04

@birkamenet: Nem, nem. Bármilyen hülyeségről az idióta ellenzék jut az eszembe.

Ez nagy különbség.

nemecsekerno_007 2020.06.04. 17:14:13

@math0: Nem szóltam hozzád. Kotródj.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 17:18:45

@midnightcoder2:

1) a náci te vagy
2) a lengyeleknek helyes volt
3) erkölcsileg is helyes. neked beteg az "erkölcsöd". vélt retorzió nem indokolja a kollaborációt.
4) a nácik általában nem irtottak helyben zsidókat. van ez alól kivétel, de többnyire koncentrációs táborokba deportálták őket. ennek sok indoka volt. a deportálás meg a náci vezetés miatt így is megvolt.
5) az Endlösung 1941-ben született terv, tehát 1939 környékén már csak ezért sem lőtték volna a nácik agyon a zsidókat

megjegyzem még, hogy az ellenállás és náci kollaboráció között is van még egy pár átmenet, amit lehetett volna választani.

idióta vagy sötét vagy, ezért vagy náci.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 17:19:46

@midnightcoder2: 1) a náci te vagy
2) a lengyeleknek helyes volt
3) erkölcsileg is helyes. neked beteg az "erkölcsöd". vélt retorzió nem indokolja a kollaborációt.
4) a nácik általában nem irtottak helyben zsidókat. van ez alól kivétel, de többnyire koncentrációs táborokba deportálták őket. ennek sok indoka volt. a deportálás meg a magyar náci vezetés miatt így is megvolt.
5) az Endlösung 1941-ben született terv, tehát 1939 környékén már csak ezért sem lőtték volna a nácik agyon a zsidókat

megjegyzem még, hogy az ellenállás és náci kollaboráció között is van még egy pár átmenet, amit lehetett volna választani.

idióta vagy sötét vagy, ezért vagy náci.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 17:21:44

@midnightcoder2:

1) azt is megbeszéltük, debilke, hogy miután bebizonyosodott, hogy milyen selejt vagy, nem elég elnézést kérned, és tovább csinálni az ámokfutást, hanem tanulnod is kéne belőle, te kis kretén!

2) ha nincs bizonyítékod, akkor nem rágalmazol engem, te kis köcsög!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Mimimi 2020.06.04. 18:06:38

El nem tudom képzelni, Magyarországnak az Osztrák_Magyar Monarchia részeként milyen választási lehetősége lett volna az I. VH-ban? Megtámadni Ausztriát? Azért ennek , mondjuk 1914-ben nem volt sok realitása. Miért tettünk mi a feketére? Lehetett nekünk fogadni egyáltalán? A II. VH előtt kb. az a helyzet volt Németország - Magyarország relációjában mint most, jogállamilag függetlenek voltunk ugyan, de gazdaságilag erősen függtünk a német gazdaságtól, katonailag meg sokkal gyengébbek voltunk. Én nem látok ebben sok döntési lehetőséget.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.04. 18:43:47

@Budapest a kutyaszar városa: Azt a ballibsi butaságot mutatja be jól, ami miatt rendszeresen szoptok az országgyűlési választásokon az utóbbi évtizedben. Négy évente április környékén mindig rátok vigyorog a valóság..:))

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.04. 18:49:33

"és nagystílű frankhamisító, gróf Teleki kormányfő, leült egy padra a sétányon, rágyújtott egy cigarettára"

A különböző országok titkosszolgálatai korábban is alkalmazták műveleteik során a valutahamisítást.

Tanulj egy kis történelmet:

www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1925_december_19_kirobban_a_frankhamisitasi_botrany/

"Ennek megfelelően a hamisítókat, illetőleg azok megrendelőit rendszerint politikai ambíciók vezérlik: a milánói Sforzák például a 15. században ily módon próbálták aláásni a velencei bankok hitelét, de említhetnénk akár a briteket is, akik előbb a forradalmi Franciaországban, majd a fiatal Egyesült Államokban akartak zűrzavart előidézni hamis bankóik segítségével.

E példákból jól látható, hogy a csalások mögött rendszerint az államhatalom is jelen volt, sőt, a modern kor hajnalán a pénzhamisítás a titkosszolgálatok egyik legkedveltebb fegyverévé vált, melyet a versailles-i békerendszer által gyökeresen átformált Európában tömegesen vetettek be."

Az EU a népek börtöne 2020.06.04. 18:56:21

@math0:
Hogy a szlovákok ellenálltak a németeknek, ezt az idiótaságot akarod beadni?

Mindent megtettek, amit a nácik vártak, sőt még annál is többet. Még ők fizettek nagy összegű fejpénzt
birodalmi márkában a németeknek hogy deportálásra a zsidókat átvegyék tőlük, soha viszont nem látásra. A szlovák zsidók közül azok élték túl, akik Magyarországra menekültek.

Szlovákia átengedte a területén a Lengyelország ellen felvonuló Wehrmachtot, később a Szovjetunió ellen is, és minden más módon segitette őket. Például az eperjesi rádióadót a németek használhatták, ami annyira bosszantotta a szovjeteket, hogy bombatámadást intéztek ellene (csak éppen a várost tévesztették el).

A háború legvégén, a szovjetek által megszállt felvidéki területről szervezték meg Szlovákia látszatkiugrását, és ezt szlovák nemzeti felkelésnek" akarják utólag eladni a fogalmatlanoknak olyanok mint te vagy.

Alick 2020.06.04. 18:58:36

@math0: "az ellenállással pont azt érhette volna el Magyarország, hogy a háború után jobban jártunk volna"

A németek megvárták volna, amíg a magyar nácibarát katonák és az ellenálló katonák kilövik egymást, majd nyugodtan deportálták volna az összes zsidót, beleértve a budapesti gettót is.
Utána a győztesek mindezt felrótták volna nekünk...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.04. 19:24:01

@Alick: Az ellenállással egy agresszívabb német fellépést értünk volna el, és a németek Hollandiában is megtalálták azt a belügyi -rendőrségi hivatalnoki réteget, akiknek a segítségével az összes holland zsidót deportálták, majd megsemmisítették.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.06.04. 19:31:59

Azért csúnyán meg lettünk szopatva!
Lehet itt magyarozni de ez van!

/\ngel 2020.06.04. 20:59:30

A Magyar Bálint korszak történelemoktatásának szomorú eredményét illusztrálja a posztot jegyző szellemi törpe.

Olvass többet, írj kevesebbet ! :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.06.04. 21:07:23

a bécsi döntések jogszerűek voltak. hiaba kenegeted a fécát. a kis bajszos leültette az akkor szovetseges feleket, akik egyenrangu félként szerzodtek. de hat ennyit er barmikyen szerodes a muvelt nyugatnak, es az arulo olah, tot, vagy rác, galiciai ukran szemében.

Moin Moin 2020.06.04. 21:15:38

Hát, ahogy nézem, a magyarok épp most mennek be harmadszorra is abba a kaszinóba!:)))

dr. trafik nomac 2020.06.04. 21:32:37

@Hegge Balázs: Pl. kellenek bele zsiok, meg soros, meg hatterhatolom, meg akinek ez meg keves, annak gyikermberek.

Moin Moin 2020.06.04. 21:34:25

@Alick: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Hadd szabadjon az uraknak idéznem Rőder Vilmos altábornagyot, a Magyar Királyi Honvédség vezérkari főnökét 1933. június 10-éről, aki akkor így írt Horthy Miklós kormányzónak, éves memorandumában: "...Jobb ellenállás nélkül megadni magunkat, mert "a fegyveres ellenállást meg sem kísérlő Magyarország helyzete a majdan bekövetkező béketárgyalásokon politikailag sokkal előnyösebb és erősebb lesz, mint a fegyverrel leverté."

Ismétlem, ezt a magyar vezérkari főnök látta így.

Továbbá: Egyik utódja a vezérkari főnöki poszton, Szombathelyi Ferenc vezérezredes 1942. decemner 14-én így írt: "Százszázalékos német győzelem százszázalékos német megoldást jelent. Hol marad a magyar megoldás akkor, ha minden erőnket eleve ennek a százszázalékos német győzelemnek a kivívására bedobjuk és feláldozzuk? Ezért mindent egybevetve azt hiszem, hogy várnunk kell. Ne siessünk. Ne akarjunk németebbek lenni a németeknél... Nem helyezkedhetünk mi, magyarok a németekkel azonos álláspontra. A háború hosszú háború lesz, erre és nem a villámháborúra kell berendezkednünk. A nagyhatalmi politikát és hadászatot át kell engedni a nagyhatalmaknak, nekünk a fal mellett kell járnunk."

Ezek olyan, kétségkívül hozzáértő, az akkori helyzettel, kilátásokkal messzemenően tisztában lévő emberek szavai, akiknek magyarsága, elközetelezettsége és a Horthy-rendszerhez való hűsége megkérdőjelezhetetlen volt... Ők úgy látták - gyakorlatilag egy egész évtizedet felölelően, hogy Magyarország esélyei jobbak, ha "kimarad az egészből" és "nem tülekedik".

Ami pedig azt illeti, hogy 1944-ben vajon megszállta volna-e Németország akkor is Magyarországot, ha az egy a háborúból kimaradt, intakt (és nyilván 1939 és 1944 között is fejleszett) hadsereggel rendelkezik, arra vonatkozóan a német hadtörténet-tudomány álláspontja elég egységes: nem vállal(hat)ta volna Hitler ezt a kockázatot.

...De persze ti biztosan sokkal jobban tudjátok, mint Rőder, Szombathelyi, vagy akár maga a Führer!:)))

Oechy 2020.06.04. 21:43:09

Tisztelt blogger Dr Ötvös! Köszönöm a találó hasonlatot. Nagyszerű összefoglalása kollektiv "nemzettudatunk" meghamisított alappilléreinek. Köszönöm szépen. Ha megengedi idézni is fogom beszélgetéseken.

Oechy 2020.06.04. 21:53:44

Egyébként arról mér' nem beszél senki, hogy a Trianon legnagyobb vesztese nem is Magyarország? Ki? Hát Ausztria. Tőlük elvették MAGYARORSZÁGOT!!!

Oechy 2020.06.04. 21:53:45

Egyébként arról mér' nem beszél senki, hogy a Trianon legnagyobb vesztese nem is Magyarország? Ki? Hát Ausztria. Tőlük elvették MAGYARORSZÁGOT!!!

midnightcoder2 2020.06.04. 21:56:51

@math0: Matyika, Pesten kb. azért maradtak zsidók, mert a 44-es megszállásig Horthy nem engedett magyar zsidót elhurcolni, aztán a megszállás után is úgy három hónap után leállította a deportálásokat. Na most, ha a németek már 39-ben megszállják az országot, méghozzá katonai ellenállás után, akkor 44-re itt élő zsidó garantáltan nem marad. Ha szerinted ez egy pozitív forgatókönyv lett volna, és holmi roppant etikus, bár tökéletesen céltalan ellenállás kedvéért érdemes lett volna beáldozni az összes magyarországi zsidót, akkor te bizony náci vagy, nem kicsit, de nagyon. Ha pedig azt hiszed, hogy bármilyen ellenállással meg tudtuk volna fékezni Hitleréket, akkor pedig hülye vagy, szintén nem kicsit.

"megjegyzem még, hogy az ellenállás és náci kollaboráció között is van még egy pár átmenet, amit lehetett volna választani."

Horthy pont ezt csinálta. Amíg lehetett, nem engedte elvinni a zsidókat. És ezt rajta kívül más nemigen tudta volna elérni, ő is csak azért, mert az első zsidótörvények miatt Hitler tisztelte. Ugyanakkor az ő lehetőségei is korlátozottak voltan a németekkel szemben, és folyamatosan a penge élén táncolt.

Ezt amúgy a zsidók is átlátták, és bár az utolsó taknyos 18 éves gyerek fejéért is elmentek akit pechjére anno az auschwitzi tábor mellé osztottak be őrnek, az övé nem kellett nekik, mi több a bukása után az emigrációban zsidók is segítették anyagilag.

midnightcoder2 2020.06.04. 22:04:25

@Moin Moin: Most egész Európa abban a kaszinóban játszik, és csak veszíthet.
Tudod, anno Trianont nem az első világháború miatt buktuk elsősorban. Az tény, hogy akkor a győztesek jól kicsesztek velünk, és nem mellesleg egész Európával, beleértve saját magukat is... Mi több, akkor alapozták meg igazán az európai civilizáció bukását, ami majd csak úgy 2050-re lesz igazán látványos.
De a mi buktánk igazából a törökökkel zajló harcokban kezdődött. A török megszállás hatalmas területeket pusztított ki, egész települések tűntek el, és a kiürült életteret a románok, szlovákok töltötték be. Trianon idejére az ország etnikai térképe durván megváltozott, és az ország nagy részén valóban többségbe kerültek a nemzetiségek. Trianon baltával csapott le részeket az országból, de alapjában véve nem volt _teljesen_ igazságtalan. És most egész Európa a mi hajdani cipőnkben jár.

AJeges 2020.06.04. 22:05:15

Nem a magyarok mentek be a kaszinóba, hanem a "nemzet bölcse". A tét 1867-ben lett feltéve a feketére, amikor Deák összekötötte az ország sorsát Ausztria sorsával. Sajnos az idő Kossuthot igazolta, a saját nemzetiségeinkkel kellett volna kiegyeznünk.
Mellesleg a 30-as években nyugati liberális demokráciák????
És a II. világháború után mennyivel jártunk volna jobban, ha nem tartottunk volna Hitlerrel? A semleges Bulgária, a nyugati szövetséges Lengyelország, vagy Csehszlovákia nem lett kommunista csatlósállam?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.04. 22:46:40

@Moin Moin: Közkeletű tévhit, hogy a németek egyáltalán nem is várták el a magyar vezetéstől a kelti fronton való részvételt, és a II. hadsereget önszorgalomból küldte oda a magyar vezetése, mert "részesülni akart a koncból". Ez nem igaz. Keitel már '42 februárjában Budapesten lobbizott a minél nagyobb arányú magyar részvételért, és többet akartak annál, mint amekkora erő végül rész vett.

"Továbbá: Egyik utódja a vezérkari főnöki poszton, Szombathelyi Ferenc vezérezredes 1942. decemner 14-én így írt: "Százszázalékos német győzelem százszázalékos német megoldást jelent. Hol marad a magyar megoldás akkor, ha minden erőnket eleve ennek a százszázalékos német győzelemnek a kivívására bedobjuk és feláldozzuk? Ezért mindent egybevetve azt hiszem, hogy várnunk kell"

Hát de ekkor már hónapok óta kint volt a 2. magyar hadsereg a Don-kanyarban..

" idéznem Rőder Vilmos altábornagyot, a Magyar Királyi Honvédség vezérkari főnökét 1933. június 10-éről, aki akkor így írt Horthy Miklós kormányzónak, éves memorandumában: "...Jobb ellenállás nélkül megadni magunkat, mert "a fegyveres ellenállást meg sem kísérlő Magyarország helyzete a majdan bekövetkező béketárgyalásokon politikailag sokkal előnyösebb és erősebb lesz, mint a fegyverrel leverté.""

Biztos, hogy jó ez az évszám?

Nancsibacsi 2020.06.04. 22:47:45

Első mondat: "és akkor a magyarok bementek a kaszinóba és mindent feltettek a feketére"
Wikipédia idegvágó szócikkének - hu.wikipedia.org/wiki/A_Magyar_Kir%C3%A1lys%C3%A1g_az_els%C5%91_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BAban - első mondata:
"A Magyar Királyság az első világháborúban a központi hatalmak oldalán és az Osztrák–Magyar Monarchia részeként vett részt, nem külügyeiben független hatalomként."
Szóval az Osztrák-Magyar Monarchia részeként - ahol ugyebár sose Magyarország volt a főnök, lásd 48 -, és NEM KÜLÜGYEIBEN FÜGGETLEN HATALOMKÉNT. Szóval szánalom az egész poszt úgy ahogy van - már az első mondatban hazudik mint a vízfolyás. Nyomorult román lehet aki írta - csak azt nem tudom hol tanult meg magyarul

Ad Dio 2020.06.04. 22:50:46

Az a baj, hogy ez a cikk a mélymagyarok méltó szellemi párja... de biztos hogy ez visz előre? Hogy zsák találja foltját? Egyik hülye csapja a másikat?...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.04. 22:51:16

@AJeges: Kérdés, hogyha tartjuk magunkat a Teleki- féle semlegességi politikához, egy épen maradt magyar haderő, mennyire tudta volna megvédeni az országot a szovjet hadseregtől, vagy eleve elvenni a kedvüket az ország területére való behatolástól. Tény, hogy a Kárpátokban kiépített Árpád-vonalon így sem tudtak áttörni, és délen Battonyánál léptek magyar területre.

#szájbergyerek# 2020.06.04. 22:57:59

És akkor nem értik a libsik, hogy mikor mindent feltesznek pirosra miért a fekete jön ki. Aztán persze a golyó a golyó hülye, hogy a feketén állt meg. Meg azok is hülyék, akik a feketére tettek, mert a pirosnak kellett volna kijönnie.
Aztán nem értik, hogy miért jött ki háromszor is a fekete, mikor ők a pirosra tettek fel mindent harmajára is.
Negyedszerre is a pirosra fogják feltenni de már tizenhatszoros téttel. Ha bejön, van egy egységnyi nyeteség. Ha nem, akkor következő körben harmickétszeres tét a pirosra egy egységnyi nyereségért.
Egyszer majd csak sikerülni fog.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 23:27:44

@#szájbergyerek#: ja, két világháborút szoptatok be, egyszer majd sikerülni fog...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 23:29:06

@Ad Dio: " ez a cikk a mélymagyarok méltó szellemi párja.."

Te magad vagy a mélymagyar, és még magyarul sem tudtál megtanulni, szóval kétszínű, hazaáruló fasz is vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 23:40:33

@Nancsibacsi: műveletlen fasz vagy. A magyar parlament Tisza Istvánnal az élen megszavazta az ultimátumot. Ellenezhették is volna.

"Az amerikai magyar történész, Vermes Gábor Tisza Istvánról írt kitűnő angol könyvében hosszú fejezetben tárgyalja a hadbalépés körülményeit. Szerinte míg 1914 július elsején a magyar miniszterelnök még ellenezte az országa érdekeivel ellentétes háborút, két héttel később már megszavazta azt az ultimátumot, amit a Monarchia küldött Szerbiának."

nepszava.hu/1024210_a-hazardjatekos-tisza-istvan
Trianon ennek az elbaszásnak a következménye volt. ilyen egyszerű ez

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 23:46:58

@AJeges: három falut azért még elvesztettünk ezzel a faszsággal is.

#szájbergyerek# 2020.06.04. 23:48:37

@math0:
Remélem, meg fogom élni, kikiáltják a brit, a francia és a német kalifátust. Akkor majd szopni foktok ti is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 23:49:28

@midnightcoder2: akkor mi a faszomnak puszilkodik a Führered pont a törökökkel, te idióta náci?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.04. 23:54:45

@midnightcoder2: ezekre nem tudtál válaszolni, kis büdös náci.

1) a náci te vagy
2) a lengyeleknek helyes volt
3) erkölcsileg is helyes. neked beteg az "erkölcsöd". vélt retorzió nem indokolja a kollaborációt.
4) a nácik általában nem irtottak helyben zsidókat. van ez alól kivétel, de többnyire koncentrációs táborokba deportálták őket. ennek sok indoka volt. a deportálás meg a magyar náci vezetés miatt így is megvolt.
5) az Endlösung 1941-ben született terv, tehát 1939 környékén már csak ezért sem lőtték volna a nácik agyon a zsidókat

megjegyzem még, hogy az ellenállás és náci kollaboráció között is van még egy pár átmenet, amit lehetett volna választani.

idióta vagy sötét vagy, ezért vagy náci.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Horthy 400 ezer zsidót deportált, aztán leállította. totál érthetetlen, hogy ha le tudta állítani, akkor miért indította el. hacsak azért nem, mert náci volt. viszont utána megijedt, hogy számon fogják kérni. a nyilasok egyébként ehhez képest alig deportáltak zsidót. úgyhogy az egész hülyeséged dől.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 00:00:49

@midnightcoder2: Dániát megszállta Németország, és mégis majdnem az összes zsidó megmaradt. Pont az ellenállásnak köszönhetően. Mivel az Endlösungot, ahogy már mondtam, és ahogy te, az elmebeteg, sötét fasz, nyilván nem tudtad, nem a háború elején találta ki Hitler, ezért bőven volt idő zsidóknak menekülni, és ha egy ország ezt támogatta, akkor el tudták menekíteni a zsidókat.

en.wikipedia.org/wiki/Rescue_of_the_Danish_Jews

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 00:02:06

@Oechy: ja, sok évszázada birtokolt földet vettek el Ausztriától, meg még Csehországot is, meg Dél Tirolt is. ha nem vették volna el, akkor most több lenne az osztrák koronavírus halottak száma.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 00:07:21

@Alick: az nem érv, hogy mit álmodtál részegen, bilibe lógó fejjel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 00:08:26

@Az EU a népek börtöne: én értem, hogy te egy olyan pszichopata náci vagy, akit csak a valóság nem érdekel, de ettől még nem lesz igazad.

a szlovákok jobban ellenálltak a náciknak:

en.wikipedia.org/wiki/Slovak_National_Uprising

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 00:09:01

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: és akkor jön a náci, és érvek nélkül ideszarik.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 00:10:03

@Mimimi: lehetett. a parlament még szavazott is az ultimátumról.

attól nem lesz igazad, hogy egy műveletlen fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 00:11:24

@nemecsekerno_007: Tanulj meg magyarul, büdös náci, és kotródj!

és akkor jön a náci, és érvek nélkül ideszarik.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 00:11:59

@/\ngel: és akkor jön a náci, és érvek nélkül ideszarik.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.05. 00:25:23

@math0: Hollandiáról beszéltem. Nem tudsz olvasni, te fogyatékos?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 00:44:42

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Én meg Dániáról. Dániában nem. de hát a sötét náci ezt honnan is tudná:

en.wikipedia.org/wiki/Rescue_of_the_Danish_Jews

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Örömhernyó 2020.06.05. 02:13:56

Nem vagyok egy vadmagyar, de ez a feketére tettek és a vörös jött be szöveg aljas hazugság.
Ausztria mire tett? És mégis megkapták azt a területet, amiből Burgenlandot csinálták.
Az erdélyi, délvidéki, felvidéki, kárpátaljai magyarok semmire nem tettek, őket senki se kérdezte.

Magyarország nem azért kapta Trianont, mert rosszat tett volna. Egyszerűen azért kapta Trianont, mert a szomszédai már évtizedek óta fenték a fogukat a területére. Miért? Mert Magyarországra a beengedték a török elől menekülő szerbet, románt és a csóróság elől a hegyekből lehúzódó szlovákot, igazi multikulti volt, ami miatt a közben megalakuló balkáni országaikkal közösséget éreztek.
A másik indok, hogy Magyarország egy nagy, multikulti, de nem önálló, nem független állam volt. Az osztrák-magyar államban a magyarokon csattant minden.

Magyarországot pont azért szabdalhatták szét brutálisan, amiért Lengyelországot feloszthatták többször a történelem folyamán. Nagy területű, a nagyhatalmak ütközőzónájában lévő termékeny földek, amiknek a lakosságát megfosztották az önvédelem lehetőségétől.

Talán ha nem ereszti szélnek a hadsereget Károlyi és bandája...

Béres Zsolt Péter 2020.06.05. 04:31:44

@Mimimi: Beteg egy gondolat... Vicces. Kirobbantod az I. VH-t, magad írod Osztrák-Magyar monarchia :) Honnan ugrottunk volna? :)

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 06:32:36

Orbán egy nyomorék senkiházi. Egy nagy magyar, orrát fennhordó, politikai jogászparaszt. Az ilyen semmirekellő tolvaj, hazug, csaló vezetők miatt lett Trianon is, ha tetszik, ha nem. A történelem ismétli önmagát.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 06:46:08

@Örömhernyó: Trianont a Tanácsköztársaságért kaptuk cserébe. A Nyugat félt, hogy létrejön Európa közepén egy Szovjetunió 2.0, ezért inkább felosztotta ezt a kommunista gennyfészket. Ha akkor normális vezetőink vannak, akik az illiberalista, unortodox komcsi, az orbánéhoz hasonló utópisztikus szarkavarásuk helyett a működő kapitalizmust választják, akkor a szomszédos nemzetiségeknek be kellet volna tagozódniuk ebbe a rendszerbe, és a régi terület megmarad volna. De mivel akkor is egy szarkavaró vezetése volt az országnak, az orbánihoz hasonló mentalitással(akkor nyugat-, ma EU-ellenességgel) , a területi egység fenntartása lehetetlen volt.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 06:46:08

@Örömhernyó: Trianont a Tanácsköztársaságért kaptuk cserébe. A Nyugat félt, hogy létrejön Európa közepén egy Szovjetunió 2.0, ezért inkább felosztotta ezt a kommunista gennyfészket. Ha akkor normális vezetőink vannak, akik az illiberalista, unortodox komcsi, az orbánéhoz hasonló utópisztikus szarkavarásuk helyett a működő kapitalizmust választják, akkor a szomszédos nemzetiségeknek be kellet volna tagozódniuk ebbe a rendszerbe, és a régi terület megmarad volna. De mivel akkor is egy szarkavaró vezetése volt az országnak, az orbánihoz hasonló mentalitással(akkor nyugat-, ma EU-ellenességgel) , a területi egység fenntartása lehetetlen volt.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 07:02:05

"A Tanácsköztársaság kikiáltása és kezdeti népszerűsége mind a környező országokat, mind a párizsi békekonferencián ülésezőket egyaránt meglepte. Féltek, hogy a bolsevik eszmék továbbterjednek nyugatra, ezért egyfelől Budapestre küldték a brit Smuts tábornokot, hogy próbálja rávenni az új kormányt a Vix-jegyzék elfogadására, másfelől elkezdték szervezni a katonai beavatkozást is. Smuts végül dolgavégezetlenül távozott Budapestről: ajánlatát a FK elutasította."

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 07:07:18

"a románok folytatták erős bolsevik- és magyarellenes propagandájukat, mely kihatott a párizsi békekonferencia döntéseire. 1919. február közepén a békekonferencia albizottsága javaslatot tett egy, a román és a magyar hadsereget szétválasztó semleges övezet létrehozására. A tervet a Tízek Tanácsa[3] február 26-án jóváhagyta. A határozat igazodott ahhoz a francia elképzeléshez, hogy az „orosz kérdés” megoldása, azaz az orosz bolsevik forradalom elszigetelése érdekében mind politikai, mind katonai téren támogatni kell a két antantbarát kelet-közép-európai országot, Lengyelországot és Romániát."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 07:28:15

@Örömhernyó: Hazudsz.

1) Ausztria elvesztette területeinek nagy részét.
2) Köztük a németül beszélő Dél Tirolt.
3) Burgenlandban ugyan voltak magyarul beszélő faluk, de a Trianon utáni Magyarországon is voltak német faluk. A határt nagyjából az etnikai határok mentén húzták meg.
4) Ausztria nem kapta meg a bakonyi, baranyai, fejér-megyei falukat, amelyek németül beszéltek.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Ethnographic_map_of_hungary_1910_by_teleki_carte_rouge.jpg

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 07:31:16

@Örömhernyó: "Magyarország nem azért kapta Trianont, mert rosszat tett volna. Egyszerűen azért kapta Trianont, mert a szomszédai már évtizedek óta fenték a fogukat a területére. Miért?"

Mert Erdély nagyrészt románok lakta, a Felvidék nagyrészt szlovákok lakta terület volt, évszázadokig elnyomtuk őket. És persze, hogy fel akartak szabadulni. Nem kellett volna elnyomni őket, és nem kellett volna rossz lóra tenni!

A szomorú az, hogy ebből a hibából nagyon sok hülye magyar máig nem tudott tanulni. Olyan ostobák vagytok, mint a Bourbonok.

Örömhernyó 2020.06.05. 07:49:45

@math0: Az a baj, hogy te gyűlölöd a magyarokat, ezért mindent arra hegyezel ki, hogy gecimagyarnácikelnyomtákarománt.

Holott amikor elnyomás volt, akkor mindenkit elnyomtak, erről szólt a feudalizmus, a földesúr a nacionalizmus kora előtt leszarta, hogy ki túrja a földjét, a magyar meg pont úgy túrta, mint a tót vagy az oláh, náculni nem volt ideje, mert maga is paraszt volt. Döntően nem a magyarok, hanem a Habsburgok nyomtak el mindenkit, akik kijátszották a nemzetiségek. A magyaroknak hatalom se volt a kezében az utóbbibpár száz év nagyrészében. Na és kik álltak mindig az elnyomó Habsburgok oldalára? Az erdélyi szászok, na őket jól el is adták később kilóra a románok Németországnak. Na és kik álltak be véresszájú nácinak, volksbundistának? A svábok, szászok. Volt ilyen oldalági sváb rokonom, aki először Volksbundba lépett be, majd a mittudoménmilyen SS önkéntes hadosztályba állt be. Nem a magyar királyi honvédségbe... A magyarok felett elrobogott a történelem, a magyaroknak pislogni se volt idejük.

Erdélyben meg azután lett román többség, hogy szépen kiirtották a magyarokat Dél-Erdélyből. És északon még ekkor is több volt a magyar.

Amit Trianonbelőzményei tanítanak, az az, hogy a beavászkodó galíciai jöttmentekety oláhokat, álszíreket ki kell rekeszteni.

A magyaroknak pont az lett a veszte, mint a lengyeleknek. Termékeny földön éltek, amikre a szomszédos államoknak fájta a foga. A ruszkiknak, a németeknek. Ezért osztották fel Lengyelországot. És ez lett a sorsa Magyarországnak is, csak annyi eltéréssel, hogy a magyarokra rátelepítették a tótokat, oláhokat, aztán velük végeztették el ezt a feldarabolást.
A németek jól csinálták, a versailles-i béke után 20 évvel egy kis bajszos osztrák vezetésével pofán baszták a franciákat és bar vesztettek a végén, elérték, hogy Európában mindenben az ő akaratuk érvényesüljön gazdasági téren. Így az EU lett a németek nedves álmaiban felbukkanó új birodalom. Szóval a tanulság, hogy a nácik jól csinálták, mert a háború után 50 évvel ők nyertek: a nagy német konszernek, amik Hitler alatt is virágoztak, meghódították Európát, minden kormány a csicskájuk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 08:04:42

@Örömhernyó: "amikor elnyomás volt, akkor mindenkit elnyomtak, erről szólt a feudalizmus"

amikor meg valaki elvesztett egy háborút, akkor általában mindig megbüntették,m erről szól a háború elvesztése. óvodás vagy.

"Döntően nem a magyarok, hanem a Habsburgok nyomtak el mindenkit"

a magyarok a szabadságharc alatt és a kiegyezés után is elnyomták a nemzetiségeket. ismert dolog, hogy a szabadságharc elvesztéséhez ez is hozzájárult. Jellasics nemcsak azért jött a magyarok ellen, mert geci volt, hanem azért, mert a magyarok geci voltak Horvátországgal régtől fogva. a magyarok akkor is csak maguknak akartak szabadságot, de a többi nemzetnek nem akarták megadni azt, amit a Habsburgoktól ők követeltek.

ez pszichopata geci viselkedést, az ilyeneket a szomszédok nem kedvelik.

"Erdélyben meg azután lett román többség, hogy szépen kiirtották a magyarokat Dél-Erdélyből."

kik irtották ki, kisköcsög?!

"Ezért osztották fel Lengyelországot. És ez lett a sorsa Magyarországnak is"

látod, Lengyelország jó lóra tett. most is elég nagy ország.

"A németek jól csinálták, a versailles-i béke után 20 évvel egy kis bajszos osztrák vezetésével pofán baszták a franciákat és bar vesztettek a végén, elérték, hogy Európában mindenben az ő akaratuk érvényesüljön gazdasági téren."

a németek sokkal jobban tudják, mint te, hogy mekkora baromságot írtál. a kis bajszost nem szeretik, mert kurvára rábasztak. az meg, hogy mostanában gazdaságilag dominánsak Európában, azt évtizedekkel később, másoknak köszönhetik. ez az út a magyaroknak is lehetséges volna, de egy ilyen csuti gecivel, aki csak az egyházakra és stadionokra szórja a pénzt, meg a gázszerelő ellop mindent, nem fog menni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 08:16:58

@Örömhernyó: itt van egy olyan térkép Lengyelországról, ami egész pontosan arról szól, amiről baromságokat mondasz:

www.reddit.com/r/MapPorn/comments/4m4hu2/a_map_of_ethnic_poles_in_the_early_20th_century/

rajta van Lengyelország etnikai eloszlása a 20. század elején. és a mai Lengyelország. miből indultak, hova jutottak. rajta van Lengyelország területe a két világháború között. ugye ők a nulláról indultak.

ha megnézed, akkor a két világháború közötti állam nyugatra tolódott: keleten vesztettek lengyel területeket a győztes Szovjetunió hasznára, de nyugaton és északon nyertek német területeket a vesztes Németország rovására. jó lóra tettek, és ahhoz képest, hogy nulláról indultak, kurvára nyertek.

csak az idióta magyarok nem fogják ezt fel.

antiinternáci 2020.06.05. 08:27:50

Ritka ostoba firkálmány. De legalább aljas.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 08:29:29

@Örömhernyó: amit Trianonból meg kell tanulni, hogy az ilyen kis náci idiótákat, mint te, jó mélyre el kell ásni egy elmegyógyintézetbe. ti tönkreteszitek az országot az idiótaságotokkal.

antiinternáci 2020.06.05. 08:40:34

Öröm látni, ahogyan a bolsevisták csócsálják a szart, és bizonygatják, hogy az már pedig milyen finom.
Nem fogják fel, hogy ezt nekünk sosem fogják tudni beadni. Mert mi anélkül is tudjuk, hogy a szar csak nekik való, hogy megkóstoltuk volna.

midnightcoder2 2020.06.05. 08:53:35

@math0: Matyika, a dánok helyzete "picit" más volt. Egyrészt mint árjákat Hitler sem akarta õket komolyabban bántani, másrészt ott volt a szomszédban Svédország ahová egy hét alatt át tudták tolni az összes zsidót. És nem volt fegyveres ellenállás, csak sima megszállás. Másrészt, 39-ben a zsidók a németektõl is elmehettek, sõt Hitlerék kimondottan ezt szorgalmazták. 44-ig pedig innen is elmehettek volna. A kérdés inkább az, hogy hová ? A Kállay kormány idején messze földön kb. itt volt a legbiztonságosabb zsidónak lenni. Csak aztán jött a megszállás, 44 márciusa, Sztójay és Eichmann, majd április közepétõl a gettósítás. De ha 39-ben mi nekiállunk hõst játszani, akkor ez sokkal rosszabbul alakul.

midnightcoder2 2020.06.05. 08:56:47

@math0: "keleten vesztettek lengyel területeket a győztes Szovjetunió hasznára, de nyugaton és északon nyertek német területeket a vesztes Németország rovására. jó lóra tettek, és ahhoz képest, hogy nulláról indultak, kurvára nyertek."

Azért ezt a SZU területére került lengyelek nem biztos, hogy annyira így látták... Másrészt, a legnagyobb szopást, a szocializmust, a lengyelek pont úgy megkapták mint mi.

midnightcoder2 2020.06.05. 09:09:16

@math0: "az meg, hogy mostanában gazdaságilag dominánsak Európában, azt évtizedekkel később, másoknak köszönhetik. ez az út a magyaroknak is lehetséges volna"

Azt, hogy gazdaságilag dominánsak annak köszönhetik, hogy már évszázadok óta gazdaságilag dominánsak voltak, és Hitler bácsi elég komoly high-tech ipart hagyott hátra még a szétlövések után is.
És volt egy rakás más tényezõ is: a népességük fiatal volt, képzett, és egy életerõs, fejlett kultúrával rendelkeztek. A világ akkortájt vevõ volt a high-tech cuccokra, a nyersanyagok pedig bõségesen és olcsón álltak rendelkezésre. Akkoriban, aki éppen nem a cuculizmust építette itt Európában, sokat el tudott érni. Az elmúlt 30 évben viszont már õk is csak papíron gyarapodtak, de a mai német nem él jobban mint a 30 évvel ezelõtti, nincs nagyobb háza, jobb autója, és fõleg nem dolgozik lényegesebben kevesebbet a pénzéért, sõt, a nyugdíjkorhatára még nõtt is. És ha a tõkeerõs németek nem tudtak érdemben valódi javulást elérni, akkor mit vársz tõlünk, akiknek a gengszterváltás után gyakorlatilag a nulláról kellett felépíteni az iparunkat, miközben a nyugat-európai országokban már kész volt minden ?
Persze, nyilván lehetséges... Ahogy az Eric az angolna is megnyerhette volna az aranyérmet a 2000-es olimpián...

nemecsekerno_007 2020.06.05. 09:10:42

@Örömhernyó: Ne vitatkozz matyival, nincs értelne. Ő kicsi szeret lenni.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.06.05. 09:18:10

Vicces figyelni a ballibek halk feszülségét Trianon miatt. Egyrészt titkos vágyuk Budapest Romániához csatiolása, másrészt ezt nem mondhatjőák ki nyíltan.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.06.05. 09:19:36

@midnightcoder2:

Azokon a keleti lengyel területeken kb. annyi lengyek volt, mint magyar a Felvidék északi részén, azaz nagyon kevés.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.06.05. 09:23:47

@Oechy:

Ausztrian már 1867-ben lemondott Mo-ról, szóval marhaságokat írsz.

Hegge Balázs 2020.06.05. 09:27:22

@math0: Punnyadt liberális tápos antifa szarjankók vagytok. Menjetelk alijázni az usába az ti helyetek lenin fiúk. Büdös patkányok!

morph on deer 2020.06.05. 09:30:59

@Örömhernyó:
“ Talán ha nem ereszti szélnek a hadsereget Károlyi és bandája...”

Akkor mindezt még több ezernyi halottal együtt kaptuk volna, és még az is kérdéses, hogy maradt volna-e ekkora az ország!
Ne felejtsd el, hogy egy fáradt, demoralizált, gyengén és hiányosan felszerelt “hadsereg” az, ami maradt addigra. :(

morph on deer 2020.06.05. 09:33:33

@MAXVAL bircaman közíró:
“ titkos vágyuk Budapest Romániához csatiolása”
:))
Nincs még kicsit korán az ilyen kemény anyaghoz, Birca?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2020.06.05. 09:39:41

Koszovónál nem szerepelt semmilyen felülvizsgálati kitétel, vagy visszakövethető ősi jog. Viszont albánok lakták. Ha a Felvidéken elég magyar élne, egyszerűen megszavaznák az újraegyesülést. Ha Romániában, akkor örömmel adnák vissza Erdélyt, hogy a maradék karakterisztikusan román maradhasson. Lehet elmélkedni azon, hogy milyen nagypolitikai döntések és legfelsőbbvezetői félrelépések miatt nem nagyobb a magyarság, és igen, ez egy ostoba szerencsejátékos mentalitás, vagy inkább csak szolgalelkűség, ahol ráadásul valaki más rakja fel a zsetonokat és másnak pörgetnek.
Az ország és ami még fontosabb a nép állapota a tagjainak eredője. És leginkább azért nem nagy nemzet a magyarság, mert nincs elég magyar, és azért nincs elég, mert a magyarok nem törődtek eleget a családjukkal, nem vállaltak elég gyereket. Ennyike.
Pont jó úton tartunk afelé, hogy nemhogy nem leszünk elég életképesek Trianont valaha is visszafordítani, de pontosan semmit sem fog jeleteni valaha is a kövőben, mert tökéletesen mindegy hol van Románia és Magyarország határa, ha mindkettőt cigányok, afgánok és nigériaiak lakják és hogy megérték egymást, angolul beszélnek. Ezen a szinten Trianon nem tragédia, hanem történelmi érdekesség.

Örömhernyó 2020.06.05. 09:46:27

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Nem akarom a komcsikat védeni, de amikor ők buktak, akkor már régen kilobbizták a csehek és románok azt, hogy mit kapnak Magyarországból. Eleve a románok se a semmiért léptek hadba az antant oldalán, már akkor odaígérték nekik Magyarország jó részét.

élveteg 2020.06.05. 09:48:16

@morph on deer:

Akkor mindezt még több ezernyi halottal együtt kaptuk volna, és még az is kérdéses, hogy maradt volna-e ekkora az ország!
Ne felejtsd el, hogy egy fáradt, demoralizált, gyengén és hiányosan felszerelt “hadsereg” az, ami maradt addigra. :(

Mese

Ballassagyarmaton a kibontakozó ellenállás ( aminek egyik vezetője egy szccálldemokrata mozdonyvezető volt ) és az álltaluk értesített magyar katonák fellépésének a következtében kiverték a városból a cseheket

Részletesen itt olvashat róla :

hu.wikipedia.org/wiki/Balassagyarmati_felkel%C3%A9s

Idézet :

1919. január 27-én történelmi gyűlést tartottak a vármegyeházán, melyen a város szinte minden társadalmi rétege képviseltette magát. Az ellenállásra buzdító beszédek után Pongrácz György vármegyei főjegyző és a szociáldemokrata Schuch István mozdonyvezető jelkép értékű kézfogására került sor, és kijelentették, hogy nem hajlandóak felesküdni a csehszlovák államra.[15][17][18]

"Másnap, január 28-án a vasutasok küldöttséget menesztettek Magyarnándorban állomásozó Vizy Zsigmond és Bajatz Rudolf századosokhoz, segítségüket kérni a csehszlovák erők kiüldözésére a városból.[19][20] Vizy a vasutasok segélykérésére, Károlyi TILTÁSÁT FIGYELMEN KVÜL HAGYVA ( kiemelés tőlem ) riadóztatta az Ipoly-völgyében állomásozó alakulatokat, majd felvonultak Balassagyarmat határába"

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2020.06.05. 09:57:01

@Örömhernyó: @math0: Az a baj, hogy te gyűlölöd a magyarokat, ezért mindent arra hegyezel ki, hogy gecimagyarnácikelnyomtákarománt.

Ha matyi rokonsága és baráti köre jelentené a magyarságot, én is magyargyűlölő lennék. :D

"amit Trianonból meg kell tanulni, hogy az ilyen kis náci idiótákat, mint te, jó mélyre el kell ásni egy elmegyógyintézetbe. ti tönkreteszitek az országot az idiótaságotokkal." na de matyi, te magad írtad, hogy az etnikai hovatartozás szerint nagyjából megfelelőek voltak a trianoni határok és az ott lakók többsége szerint jó dolog volt az elcsatolás. Talán nem hiszel az emberi szabadságjogokban és az imperialista elnyomás mellett tennéd inkább le a voksot? :O

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2020.06.05. 09:59:59

"Miért? Mert Magyarországra a beengedték a török elől menekülő szerbet, románt és a csóróság elől a hegyekből lehúzódó szlovákot, igazi multikulti volt, ami miatt a közben megalakuló balkáni országaikkal közösséget éreztek.
A másik indok, hogy Magyarország egy nagy, multikulti, de nem önálló, nem független állam volt. Az osztrák-magyar államban a magyarokon csattant minden."

Pont ez az, érik is az új trianon.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 10:08:41

@Örömhernyó: Trianonnak egyetlen oka volt, mégpedig a bolsevikoktól való félelem. Mivel a környező országokban nem voltak szarkavaró Orbán féle unortodox illiberális utópisztikus, a kapitalizmustól teljesen eltérő eszmét valló politikai oroszbarát szarkavarók(Kun Bélák), így a Kárpát pöcegödröt felosztották. Ilyen egyszerű. Vagyis a járt utat a járatlanért soha el ne hagyd, mert így jársz. Mi a faszomnak kell a csuti köpcösnek is az utópisztikus illiberalista gennyeszme, fel nem foghatom, amikor a Nyugat már bebizonyította, hogy a liberális demokrácia jólétet hoz. Illetve tudom:azért mert a gecinek fontosabb a saját hatalma, és a seggnyaló hordája gazdagodása, mint a saját nemzete.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 10:19:35

@Örömhernyó: Mi a faszomért nem lobbiztunk mi is? Gondolom a kommunizmussal nehéz lett volna. 1919-ben még korántsem dőlt el minden, simán az oldalunkra fordíthattuk volna a döntést, ahogy a lengyelek tették. A románokat csak a franciák támogatták teljesen, az amcsik viszont mellénk a álltak volna. 1919-ben még nem volt veszve semmi, de mi feladtuk.Orbáncképű ugyanebbe a keleti irányba vezeti az országot, azt hangoztatva, hogy a Nyugati világ megbukott, és a Putyini meg kínai komcsi-fasiszta demokráciának álcázott feudalista diktatórikus modell a nyerő.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 10:19:36

@Örömhernyó: Mi a faszomért nem lobbiztunk mi is? Gondolom a kommunizmussal nehéz lett volna. 1919-ben még korántsem dőlt el minden, simán az oldalunkra fordíthattuk volna a döntést, ahogy a lengyelek tették. A románokat csak a franciák támogatták teljesen, az amcsik viszont mellénk a álltak volna. 1919-ben még nem volt veszve semmi, de mi feladtuk.Orbáncképű ugyanebbe a keleti irányba vezeti az országot, azt hangoztatva, hogy a Nyugati világ megbukott, és a Putyini meg kínai komcsi-fasiszta demokráciának álcázott feudalista diktatórikus modell a nyerő.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 10:24:19

@Örömhernyó: A vix jegyzék semleges övezetet jelölt ki a román és a magyar csapatok között, nem pedig területelvételt. Itt lettek volna egy darabig a franciák ki nem szarja le, viszont nem vesztettük volna el teljesen a területet.

antiinternáci 2020.06.05. 10:30:23

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly:

A gennyeszmét a bolsevisták terjesztik. Akkor is és most is. Ők adják fel folyamatosan a járt utat, a tisztesség és a normalitás útját az alávalóságok terjesztése érdekében. Tudod, ők a haladárok, akik szerint ami új, és eltérő a normálistól, az mindig jó. Ezért eszik a bolsevisták a szart kétmarokra. Az is új vívmány. És azt akarják, hogy mi is szeressük meg. De nem fog menni...

Orbán nem (ő sem) akar Svédisztán meg Németisztán nyomában járni, és nagyon jól teszi.
Szerinted melyikben kiáltják ki előbb az Iszlám Államot a bolsevisták hathatós támogatásával?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.05. 11:25:46

@math0: A lengyelek nem tettek semmilyen lóra, te idióta. '39-ben két oldalról megszállták őket.

midnightcoder2 2020.06.05. 11:27:48

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: A nyugati világ még nem bukott meg, de úton van. Az amcsik gazdasági háborúja a kínaiak ellen erõsen ennek a jele: immár gazdaságilag nem tudjuk felvenni a harcot, hát próbáljuk meg adminisztratív úton. Az EU-ban pedig addig nagy a jólét, amíg az USA és Kína jónak látja. Most, hogy választani kell majd, a jólét mindenképp kisebb lesz. És míg a kicsi kínaiaknak esetleg egy ideig még jól jöhet egy viszonylag erõs EU, az USA-ban már a lõtéri kutyát nem érdekli az EU, nekik csak addig volt fontos Nyugat-Európa amíg a hidegháború tartott.

blah 2020.06.05. 11:46:51

kicsit szkeptikusan álltam neki elolvasni de szépen beletaláltál. mondjuk a gondolkodás nem sokat változott azóta szóval sokan sértve fogják érezni magukat. a másra mutogatás nemzeti sport, itthon a következmények nélküli ország kifejezést azt hiszem mindenki ismeri. a történelmünk jól mutatja, hogy dehogynem, vannak következmények, és hiába megy az egymásra mutogatás itthon, mindannyian megkapjuk a magunkét. ez megy évszázadok óta.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.05. 12:18:31

@math0: Ok, tereljél csak kis köcsög. Dániában hány zsidóról is volt szó?

enrikokaruszo 2020.06.05. 12:23:50

már az alaphelyzet is hamis
abba a kaszinóba nem önszánunkból léptünk

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 12:40:00

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: miért, ha kevés zsidót meg lehet menteni, akkor egy másik ország sok zsidót nem tud, kis náci köcsög?! ennyit tudsz, bazdmeg?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 12:40:32

@enrikokaruszo: dehogynem. a parlament megszavazta.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 12:41:58

@blah: "a gondolkodás nem sokat változott azóta "

ja, elég körbenézni itt a sok Fidesz droidot látva, meg a selejtes qrmányt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 12:43:49

@midnightcoder2: senkit nem érdekel a szokásos részeg víziód. te elmebeteg vagy, már bizonyítottad.

"Te azt mondtad, bevitték a másként gondolkodókat. Ez magyarul azt jelenti minden másképp gondolkodót bevittek"

itt írtad:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38543852

valójában én ezt írtam:

"bevittek másként gondolkodókat"

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38543548

és ez kurvára nem azt jelenti.

ennyit tud egy mongolFidióta selejt. de meg se nézi, mielőtt rágalmaz a kis köcsög, gondolkodás, ellenőrzés nélkül vágja a nagy ostobaságokat.

ennyit tudnak a mongolFidióták. selejtek, elmebetegek, ők a magyar selejt.

****************

@midnightcoder2: "A kínaiak meg úgy állították meg, hogy lényegében egy embert sem teszteltek."

civiscity.blog.hu/2020/04/04/3_strategia_a_koronajarvany_lekuzdesere_mit_valaszt_magyarorszag/full_commentlist/1#c38372946

megint csak azt látjuk, hogy a Fidióta a jó édes kurva anyját is letagadja.

itt 320 ezer szerepel, de csak Guangdongban. Magyarország ezt most, több, mint 1 hónappal később kezdi utolérni.

www.businessinsider.com/coronavirus-testing-covid-19-tests-per-capita-chart-us-behind-2020-3

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 12:44:46

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: az is egy ló, még ha nem is látod, mert vaksi és idióta vagy.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 12:45:54

@antiinternáci: senkit nem érdekel a szokásos részeg víziód.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 12:46:32

@antiinternáci: még mindig több magyar menekül németbe, mint ahány német magyarba. kétharmad. le vagytok szavazva.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 12:49:37

@Hegge Balázs: és akkor jön a náci, és érvek nélkül ideszarik.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

bóvli ország jobban teljesít 2020.06.05. 12:55:36

@antiinternáci:

A gennyeszmét az illiberáltak terjesztik. Akkor is és most is. Ők adják fel folyamatosan a járt utat, a tisztesség és a normalitás útját az alávalóságok terjesztése érdekében. Tudod, ők a haladárok, akik szerint ami új, és eltérő a normálistól, az mindig jó. Ezért eszik az illeberltak a szart kétmarokra. Az is új vívmány. És azt akarják, hogy mi is szeressük meg. De nem fog menni...

Orbán nem akar az EU jogállamiság és gazdasági fejletség nyomában járni, neki Putyinisztán kell és nagyon jól teszi.
Szerinted melyikben kiáltják ki előbb a rabszolga államot a illiberált birkák hathatós támogatásával?

bóvli ország jobban teljesít 2020.06.05. 12:58:13

@MAXVAL bircaman közíró:

A ballibeknek elég örömünnep az, hogy téged már rég Bulgáriához csatoltak, nem rontod Magyarországon a levegőt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 13:00:55

@midnightcoder2: "Hitler bácsi elég komoly high-tech ipart hagyott hátra"

Hitler bácsi iylen "high tech ipart" hagyott hátra, te elmebeteg!

notevenpast.org/wp-content/uploads/2017/09/Bundesarchiv_Bild_146-1994-041-07_Dresden_zersto%CC%88rtes_Stadtzentrum-750x420.jpg

"életerõs, fejlett kultúrával rendelkeztek. "

ez egy érdekes állítás egy magyar nácitól, tehát azt mondod, hogy a magyarok a 20. században legalábbis kulturálisan fejletlen selejtek voltak.

ez erősebb magyar kritika, mint amit én írtam. szerintem csak a magyar nácik voltak idióták, és sajnos sokáig ők kormányoztak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 13:01:59

@midnightcoder2: erre nem írtál semmit, ez kurvára, sokkal JOBB, mint Trianon. ennyi a kérdés.

keleten vesztettek lengyel területeket a győztes Szovjetunió hasznára, de nyugaton és északon nyertek német területeket a vesztes Németország rovására. jó lóra tettek, és ahhoz képest, hogy nulláról indultak, kurvára nyertek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 13:04:10

@midnightcoder2: "39-ben a zsidók a németektõl is elmehettek, sõt Hitlerék kimondottan ezt szorgalmazták. 44-ig pedig innen is elmehettek volna."

pontosan, kérem szépen. és ha az állam ezt támogatta volna azzal a gondolattal, hogy nem akarnak behódolni Hitlernek, akkor meg lehetett volna oldani a dolgot. de nyilván nem akarták Horthyék, eszükbe sem volt, mert nácik voltak.

be is szoptad ezzel a vitát, kis náci selejt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 13:05:38

@antiinternáci: a szar, az nem finom, de ti magatok csináltátok a szart, ami miatt állandóan sírtok. mi nem azt akarjuk beadni nektek, hogy a szar finom, hanem pont azt, hogy ne csináljatok szart!

oassasa 2020.06.05. 13:18:30

Nagyhatalmak szétcincálták az országot. Valójában a -Bécsi döntéseket - tekinthettük volna igazságos megosztásnak.
Trianoni szerződésre lehet emlékezni, de ez nem a szomszédos országok ellen szól, azokkal a népekkel élünk együtt közel 1000 éve, ez nem az ő hibájuk.

Tőlünk elvettek területeket, ezért gyászolunk, nekik odaadták ezért megünneplik. Ennyi.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.05. 13:34:35

@math0: Ha téged két ember szarrá ver, akkor milyen lóra tettél, te idióta?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 13:36:04

@antiinternáci: Orbánc egy bolsevik fasiszta. Az tény, hogy ilyen még nem volt a történelemben, aki mindkét téveszmét magáénak tudhatja, ezzel különlegeset alkotott. De semmi több, a nemzetének árt ez a senkiházy, a bandáját meg felemeli, mint a szart a víz. A csuti polgármester haver úgy lett többezermillárdos, hogy közben szinte semmit nem alkotott, kormányváltáskor el is fog tűnni, mint a szar a lefolyóban.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.06.05. 13:36:05

@antiinternáci: Orbánc egy bolsevik fasiszta. Az tény, hogy ilyen még nem volt a történelemben, aki mindkét téveszmét magáénak tudhatja, ezzel különlegeset alkotott. De semmi több, a nemzetének árt ez a senkiházy, a bandáját meg felemeli, mint a szart a víz. A csuti polgármester haver úgy lett többezermillárdos, hogy közben szinte semmit nem alkotott, kormányváltáskor el is fog tűnni, mint a szar a lefolyóban.

midnightcoder2 2020.06.05. 13:37:53

@math0: "Hitler bácsi iylen "high tech ipart" hagyott hátra, te elmebeteg!"
Pl. az amcsi és az orosz űrtechnika kb. 100%-ban Hitlerék fejlesztésein alapult. A FAO2 rakéták már képesek voltak az űrbe is kijutni. Gyárakat földbe lehetett bombázni, de az emberek nagy része túlélte, és ami a fejükben volt, az megmaradt.

"tehát azt mondod, hogy a magyarok a 20. században legalábbis kulturálisan fejletlen selejtek voltak"
Nem csak a magyarok, de általában az egész régió fejletlenebb volt kulturálisan akkortájt, de én az akkori, és a mai dekadens nyugati kultúra közötti különbségre célzok. A nyugati civilizáció mint olyan eléggé haldoklik, régen nincs már meg a hite önmagában, és ez akkor még nem így volt.

Ahogy már elõttem is megírták, a lengyelek kurvára nem tettek semmilyen lóra, simán elfoglalták őket. És, hogy mennyire elégedettek voltak az eredménnyel azt szépen mutatja, hogy itt Európában senki nem utálja annyira az oroszokat a mai napig mint ők. Ami azt jelenti, hogy annyira nem elégedettek azzal a lóval amire "tettek".

"pontosan, kérem szépen. és ha az állam ezt támogatta volna azzal a gondolattal, hogy nem akarnak behódolni Hitlernek, akkor meg lehetett volna oldani a dolgot"
Értem, ezek szerint Hitlerék akik szorgalmazták a zsidók kitelepítését azok nem voltak nácik, míg Horthyék akik inkább próbálták őket védeni amíg lehetett, azok voltak. Zseniális okfejtés... Matyika, ez ma nagyon nem a te napod :-D

Ezzel a kitelepítéses dologgal tudod az volt a baj, hogy míg a dánoknak volt egy jó kis Svédország ahová egy hét alatt át lehetett költöztetni az összes zsidót, és ezt az egy hetet Hitler elõzékenyen meg is adta nekik, addig innen tömegesen nem lehetett hova vinni õket, mármint azon kívül ahová Hitler vitte.
Ezért nem csinálhattak Horthyék kitelepítési programot (ez Hitleréknél is csak a gazdag zsidók esetén működött, már amennyire).

midnightcoder2 2020.06.05. 13:46:48

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nem a mennyiségen múlt a dolog. A dánoknak csak át kellett csónakáztatniuk a zsidóikat egy határon, ráadásul egy héttel korábban meg is súgta nekik, hogy mi várható. Innen viszont hová küldted volna őket ? A románokhoz, a szlovákokhoz, vagy a szerbekhez ? Amúgy pedig az ország megszállásáig ők maguk is mehettek volna, ha lett volna hova. És azért jöttek ide, mert addig ez volt az egyetlen viszonylag biztonságos hely nekik.

bbwd 2020.06.05. 13:51:51

ha azt mondom erre végtermékre, ami ugye a poszt lenne maga, hogy gusztustalanul magyarellenes, nem is mondtam semmit...

akár írhatta volna bármelyik román nacionalista is

a posztol vajon mimért nem a folyamatos nemzetközi jogi jogsértéseket kéri számon az utódállamokon? az anyanyelv-használat ellehetetlenítését, az iskolák bezárását, az erőszakos asszimilációt? ezek nem okoznak gondot, de a magyarokba bele kell rúgni még egy sokadikat is

áldozathibáztatás, ismerős kategória?

Örömhernyó 2020.06.05. 14:18:46

@math0: Mondjuk ezt lengyeleknek ne nagyon hangoztasd, mert szerintük őket eléggé kiirtották Ukrajnából. Főleg a szerinted nyertes, volt német területekre betelepített volt ukrajnai lengyelekkel beszélve hallottam nagymamát sírással küszködve beszélni a múltjukról. A lengyelek, akiket kiűztek, kiterrorizáltak a mai Ukrajna területéről, majd betelepítették őket Wrocław meg Poznań környékére, azoknak ez nem főnyeremény, hanem hatalmas trauma volt. Persze te gyökértelen szaremberként ezt hogy is érthetnéd. Nem nacionalizmus ez, hanem emberiesség, empátia kérdése.
Az amerikai őslakosok, indiánok is milyen kurva szerencsések, hogy Amerikában élhetnek, a világ egyik leggazdagabb országában, meg a négerek is, hogy odahurcolták az őseiket rabszolgának és most amerikaiak lehetnek.

Örömhernyó 2020.06.05. 14:28:23

@math0: A zsidók is szerencsések voltak Hitlerrel, mert nélküle sose lett volna Izrael állam. Hitler intézte el nekik, azzal, hogy meggyengítette az angol imperialista gyarmatbirodalmat, elintézte a világ közvéleményének szimpátiáját a zsidóság iránt.
A holokauszt meg azért volt szerinted, mert a zsidók a feketére tettek, de bejött a vörös? Mert pont ugyanaz a logika, mint Trianonnal kapcsolatban ezt a primitív, leegyszerűsítő szöveget tolni. Minek mentek oda? Biztos kiérdemelték. Nem lehet véletlen, hogy mindenhol utálták a zsidókat, mert kezeiket dörzsölő, elnyomó, spekuláns bankárok voltak mind. Ez a ti logikátok, csak ti a magyarokkal kapcsolatban szájhabzottok. A nácik meg a zsidókkal kapcsolatban. Mélyebb elemzésre képtelenek vagytok. Egykutya.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.05. 14:28:48

@midnightcoder2: Igen, a dánokkal példálózni tényleg hülyeség. Eleve igen kevés zsidóról van szó. ,Svédország közel, és a németek is úgy viselkedtek valami különös oknál fogva náluk, hogy majdhogynem bocsánatot kértek a megszállás miatt.

kvadrillio 2020.06.05. 14:39:03

ÉS AZT NEM TUDOD, HOGY MIÉRT TELEPÜLT IDE SOKMILLIÓ ZSIDÓ ÉS MIÉRT VANNAK MA IS AZ 9ÖSSZES KULCSFUNKCIBAN ZSIDÓK ??? HE ????? ÉS HONNAN TUDJÁK, HOGY A MAGYAR EGY HALÁLRA ÍTÉLT NÉP ????? ÉS MIUJAFASZÉR NEM MENNEK A SAJÁT ORSZÁGUKBA ÜGYNÖKÖDKÖSNI ???

kvadrillio 2020.06.05. 14:40:50

LEHET HOGY MA SOK DRÁBIK VIDEJÓT NÉZTEM-HALLGATTAM, DE TELE LETT A FASZOM A ZSIDÓKKAL MÁRA .....IS !!!!!

Void Bunkoid 2020.06.05. 14:44:25

@math0: "z meg, hogy mostanában gazdaságilag dominánsak Európában, azt évtizedekkel később, másoknak köszönhetik."

Röhejes, de a németek azt, hogy jelenleg ők Európa gazdasági (és ideológiailag is) vezető állama, Sztálinnak, illetve a Szovjetuniónak köszönhetik.

Mármint annak, hogy a második világháború lezáró felvonása elvileg arról szólt volna, hogy induljunk meg kétoldalról, és darálju be a gecibe a nácikat, ám Sztálin naccerű opportunista módon ezt kvázi hódító-területszerző hepeninggé változtatta - ugye ahol ő átvonult, mindenhol ott hagyta a katonáit, és igaz, hogy fondorlatos-politikai cuccokkal meg választási csalásokkal meg látszólagos népdöntése-"választásokkal", de lényegében az Oderáig (illetve itt lent a Lajtáig) elfoglalta-meghódította Európát.

Erre az egyetlen adekvát válasz az volt, hogy a másik felemelkedő és jelenlévő szuperhatalom, az Amerikai Egyesült Államok azonnal odatelepült a nyugati megszállt övezetbe szintén tartósan berendezkedve (és röhejes módon MÁIG ott van a NATO-nak köszönhetően, Németország ha úgy vesszük, máig amerikai megszállás-ellenőrzés alatt van...), és mivel ez volt a védőbástya az ellen, hogy az oroszok kijussanak az Atlanti-óceánra (ugye innen van a legfőbb fenyegetés az USA számára, az oroszoknak máig nincs egészséges atlanti kijáratuk), így anyagilag-gazdaságilag is irdatlan mennyiségű lovettát öntött a (nyugat-)németekbe, már csak azért is, hoy ne morgolódjanak, hogy egy idegen, őket pár éve a földdel egyenlővé tevő hatalom katonái ücsörögnek rajtuk.

Ha az USA nem tette volna ezt, csak ott őrködik, akkor Németország ma is olyan lezattyant hely lenne, mint a mai keleti szász tartományai (esküszöm szarabbul néznek ki, mint a csehek).

Ha meg netán a nagy húsdarálás után szépen mindenki hazament volna (az oroszok meg az amerikaiak is), akkor meg a németek legkésőbb a hetvenes évek végén újrakezdték volna a bunyót. Tankkal, nem bankkal, mint most, ofcoz.

midnightcoder2 2020.06.05. 14:50:59

@Örömhernyó: És tegyük hozzá, hogy a zsidó nacionalisták legnagyobb félelme akkoriban az asszimiláció volt. A héber nyelvet úgy kellett újraalkotni, mert élõ nyelvként már nem használta senki, a legtöbb zsidó kiválóan beilleszkedett kora társadalmába. Ha nincs Hitler, akkor mostanra Európában már csak pár hagyományőrző kulturális egyesület lennének.

nemecsekerno_007 2020.06.05. 15:14:17

@bbwd: Touché!!! Kíváncsi vagyok erre mit reagál a sok haladó ballib?!?! Mert telitalálat!

nemecsekerno_007 2020.06.05. 15:15:43

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Mondjuk egy cigány, meg egy skinhead. Egyből megborulna a világképe :))))))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 15:21:46

@Void Bunkoid: a lényeg, hogy nem Hitlernek. ennyikeh. Hitlernek Németország egy szétbombázott országot és sok millió halottat köszönhetnek, ezt nem fogja fel ez a totál elmebeteg Örömhernyó. totálisan elborult képe van, aminek köze nincs a valósághoz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 15:23:56

@Örömhernyó: oké, értem, hogy te egy elborult, náci barom vagy, szerinted kit fogsz meggyőzni ennyire elmebeteg szarságokkal, hogy a zsidók örüljenek Hitlernek?! fordulj kezelőorvosodhoz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 15:25:12

@Örömhernyó: vö: A magyarok szerencsések voltak Trianonnal, mert nélküle sose lett volna független, magyar állam.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 15:29:08

@Örömhernyó: "Az amerikai őslakosok, indiánok is milyen kurva szerencsések, hogy Amerikában élhetnek,"

ha már ilyen párhuzamokkal jössz, akkor a magyarok a Kápát-Medencébe úgy jöttek, mint a fehér ember Amerikába.

Ha te ragaszkodsz, hogy senki ne foglalja el mások földjét, akkor takarodj vissza Szibériába, büdös náci!

Sosem láttam még lengyelt Nagy-Lengyelország matricás autóval, tehát megkérdeztem őket, és az jött ki, hogy a magyarnál hisztisebb nép nincs a világon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 15:31:17

@bbwd: "az anyanyelv-használat ellehetetlenítését, az iskolák bezárását, az erőszakos asszimilációt? "

A magyarok csinálták ezt Trianon előtt a többi nemzettel, azon azon miért nem sírsz, te kis büdös náci?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 15:44:43

@midnightcoder2: "az amcsi és az orosz űrtechnika kb. 100%-ban Hitlerék fejlesztésein alapult."

ebből mennyi is jutott a németeknek? semennyi. ezt kapták Hitlertől a németek.

" A FAO2 rakéták már képesek voltak az űrbe is kijutni."

hány ilyet tudtak a németek 1946-ban gyártani? nullát. ezt kapták Hitlertől.

" Gyárakat földbe lehetett bombázni, de az emberek nagy része túlélte, és ami a fejükben volt, az megmaradt."

nem. most mondtad, hogy elment az USÁ-ba. ezt kapták a németek Hitlertől. az ingatlan tönkrement, a tudás meg kivándorolt az USÁ-ba. mellesleg már a zsidó tudás is kivándorolt előtte.

""tehát azt mondod, hogy a magyarok a 20. században legalábbis kulturálisan fejletlen selejtek voltak"
Nem csak a magyarok"

tehát ezt mondod. ennyi. az nem volt kérdés, hogy mi volt a régió többi országával. a kérdés az volt, hogy te azt mondod, hogy Magyarország azért van ilyen rossz állapotban, mert a magyarok a 20. században kulturálatlan barmok voltak. ismétlem, ez nagyobb magyarellenes kritika, mint amit én bármikor írtam.

"a lengyelek kurvára nem tettek semmilyen lóra, simán elfoglalták őket"

összehasonlíthatatlanul nagyobb ellenállás mellett, te kis tudatlan köcsög!

"itt Európában senki nem utálja annyira az oroszokat a mai napig mint ők. Ami azt jelenti, hogy annyira nem elégedettek azzal a lóval amire "tettek"."

én nem látok lengyeleket Nagy-Lengyelország matricás autókban futkorászni, szóval hazudsz, kis idióta! az, hogy nem szeretik az oroszokat, abban csak éppen normálisabbak a köcsög kis Führerednél, büdös náci!

"Értem, ezek szerint Hitlerék akik szorgalmazták a zsidók kitelepítését azok nem voltak nácik"
, míg Horthyék akik inkább próbálták őket védeni amíg lehetett, azok voltak. Zseniális okfejtés."

a totál idióta te vagy. egészen más az, aki a náci elől menekít zsidókat, mint a nácik. persze Horthy sem csinálta ezt, de ez az, amiről írtam, és amit nem tudtál felfogni, mert te egy totál agyhalott faszfej vagy.

nácika, ez ma nagyon nem a te napod :-D

"ezt az egy hetet Hitler elõzékenyen meg is adta nekik"

mint azt már tisztáztuk, te kis elmebeteg, Hitler sok évet adott.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 15:45:37

@midnightcoder2: "az amcsi és az orosz űrtechnika kb. 100%-ban Hitlerék fejlesztésein alapult."

ebből mennyi is jutott a németeknek? semennyi. ezt kapták Hitlertől a németek.

" A FAO2 rakéták már képesek voltak az űrbe is kijutni."

hány ilyet tudtak a németek 1946-ban gyártani? nullát. ezt kapták Hitlertől.

" Gyárakat földbe lehetett bombázni, de az emberek nagy része túlélte, és ami a fejükben volt, az megmaradt."

nem. most mondtad, hogy elment az USÁ-ba. ezt kapták a németek Hitlertől. az ingatlan tönkrement, a tudás meg kivándorolt az USÁ-ba. mellesleg már a zsidó tudás is kivándorolt előtte.

""tehát azt mondod, hogy a magyarok a 20. században legalábbis kulturálisan fejletlen selejtek voltak"
Nem csak a magyarok"

tehát ezt mondod. ennyi. az nem volt kérdés, hogy mi volt a régió többi országával. a kérdés az volt, hogy te azt mondod, hogy Magyarország azért van ilyen rossz állapotban, mert a magyarok a 20. században kulturálatlan barmok voltak. ismétlem, ez nagyobb magyarellenes kritika, mint amit én bármikor írtam.

"a lengyelek kurvára nem tettek semmilyen lóra, simán elfoglalták őket"

összehasonlíthatatlanul nagyobb ellenállás mellett, te kis tudatlan köcsög!

"itt Európában senki nem utálja annyira az oroszokat a mai napig mint ők. Ami azt jelenti, hogy annyira nem elégedettek azzal a lóval amire "tettek"."

én nem látok lengyeleket Nagy-Lengyelország matricás autókban futkorászni, szóval hazudsz, kis idióta! az, hogy nem szeretik az oroszokat, abban csak éppen normálisabbak a köcsög kis Führerednél, büdös náci!

"Értem, ezek szerint Hitlerék akik szorgalmazták a zsidók kitelepítését azok nem voltak nácik"
, míg Horthyék akik inkább próbálták őket védeni amíg lehetett, azok voltak. Zseniális okfejtés."

a totál idióta te vagy. egészen más az, aki a náci elől menekít zsidókat, mint a nácik. persze Horthy sem csinálta ezt, de ez az, amiről írtam, és amit nem tudtál felfogni, mert te egy totál agyhalott faszfej vagy.

nácika, ez ma nagyon nem a te napod :-D

"ezt az egy hetet Hitler elõzékenyen meg is adta nekik"

mint azt már tisztáztuk, te kis elmebeteg, Hitler sok évet adott.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 15:47:50

@oassasa: a Bécsi döntések kurvára nem nemzetiségi határok mentén voltak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 15:52:07

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: elmondom neked a te szinteden, kis elmebeteg náci!

Lengyelország arra a lóra tett, hogy nekiment két olyan köcsög, mint te, és ellenállt, de elverték, de utána a bíróságon neki lett igaza.

Magyarország meg arra a lóra tett, hogy mint a hőzöngő fasz, nekimegy egy csomó embernek, kurvára elverték, és még a bíróság is őt ítélte el jogosan,

ne légy hőzöngő faszfej!

Orbán meg az egész Fidesz egyébként nem tanult ebből semmit, és ma is kb. ugyanazt az öngyilkos hőzöngő faszfej, szociopatát játssza, mint a magyarok a két világháborúban.

kvadrillio 2020.06.05. 16:11:18

euronews..HOPPÁÁÁ !...HOPPPÁÁÁÁ !!!....MEGENT EGY BIRODALOM BUKKKKKÁÁÁÁÁSAHHH ???!!! KIK IS MON DJÁK EZT ???!

Hanyatlóban az amerikai demokrácia? - ex-CIA ügynökök aggódnak
Írta: Beatrix Asboth & The Washington Post • A legfrissebb fejlemények: 03/06/2020
Tüntetés New Yorkban
Tüntetés New Yorkban - Szerzői jogok Wong Maye-E/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

A cikk megosztása

facebook
twitter
flipboard
mail icon

linkedin
tumblr
messenger-dsk

Betűméret Aa Aa

A szabályokat, rendeleteket semmibe vevő, engedetlen tömegek az utcákon; feszült, sokszor túlzott erőt alkalmazó rendőrök; fosztogató, vandál csoportok törnek-zúznak; rendőrök, akik a tüntetők mellé állnak; az állampolgárokat fenyegető elnök - napok óta ezek a felvételek, hírek járják be a világsajtót az Egyesült Államokból.

Egyre több amerikai rendőr vállalja, hogy a tüntetőkkel szimpatizál
Trump újraválasztása múlik a kiszámíthatatlanná vált tiltakozáshullám kezelésén

A kép zavarbaejtőn hasonlít korábban ázsiai vagy latin-amerikai országokból látott híradásokra. Erre hívták fel a figyelmet a CIA, az amerikai Központ Hírszerző Ügynökség volt elemzői, akiknek az volt a feladatuk, hogy ezeket a jeleket figyeljék más országokban: a kijárási korlátozást megszegő egyre duzzadó tömeget, a hatóság fellépését, a hatalmát erővel bemutató és védő vezetőt. Ezek egy hanyatló demokrácia jelei.
Mark J. Terrill/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.
Megrongált, kiégett rendőrautók Los AngelesbenMark J. Terrill/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

A The Washington Post összeszedte volt ügynökök közösségi média bejegyzéseit, néhánnyal interjút is készített a jelen helyzetről.

A volt CIA elemzők döbbenetüket fejezték ki, hogy most mindezt saját hazájukban látják.

Gail Helt a Kínában és dél-kelet ázsiai országokban zajló események elemzéséért felelt. Azt mondta, már látott ilyen erőszakot, ez az, ahogy a zsarnokok reagálnak. Ilyen események történnek mielőtt összeomlik egy ország, és ez aggasztó.

Helt, aki most a Tennessee-i King Egyetemen tanít, úgy véli, a tüntetések és Trump elnök reakciója szinte pontos mása annak, ami évtizedekkel ezelőtt Kínában vagy Malajziában látott.

Marc Polymeropoulos a CIA európai és ázsiai műveleteiben vett részt, meglepetten nézte, ahogy Donald Trump egy Bibliával a kezében kisétált a Fehér Ház melletti St. John templomba, miközben gumilövedékekkel és könnygázzal szorították vissza a tüntetőket a környékről.

"Arra emlékeztetett, amikor évekkel ezelőtt a harmadik világból jelentettem, Irakból, Szíriából és Líbiából" - írta a Twitteren Polymeropoulos.

Abigail Spanberger demokrata képviselő, aki korábban a CIA-nek dolgozott, a terrorizmus volt az egyik fő területe, azt írta a Twitteren arról, hogy katonai egyenruhások masíroznak az utcákon: ismeri ezt a forgatókönyvet.

A volt ügynökök egyetértenek abban, hogy ha az Egyesült Államokban zajló zavargásokról és a kormányzat katonai válaszáról kellene jelentést tenniük egy másik országnak, kiemelnék, hogy ezek a hatalom hanyatlásának jelei. Ha ehhez hozzávesszük az új koronavírus-járvánnyal való küzdelmet, a politikai botrányt Ukrajnával, az egyre megosztottabb politikai környezetet és azt, hogy az elnök folyamatosan támadja a sajtót, ezek mind a rendszer működésképtelenségére utalnak.

Donald Trump hívei persze kiállnak az elnök mellett, megvédik cselekedeteit. Scott Walker, Wisconsin korábbi kormányzója szerint egyetlen eddigi elnök sem lett volna olyan bátor, hogy kimenjen a Fehér Házból ilyen körülmények között. Viszont már vannak arra utaló jelek is, hogy a kormányzat vezető tisztviselőit egyre kényelmetlenebbül érinti az elnök viselkedése.

Brett McGurk, aki a Trump-kormányzat idején volt az Egyesült Államok közel-keleti tárgyalója, szintén úgy látja, hogy rossz irányba megy az ország. A diplomata szerint a kormányzat most úgy viselkedik a tüntetőkkel mint azok, akiket a legélesebben kritizál: Oroszország, Irán vagy éppen Törökország.

kvadrillio 2020.06.05. 16:14:35

@kvadrillio: mer Amerika a LEGERŐSEBB, A LEGGAZDAGABB ÉS A LEHETŐSÉGEK HAZÁJA..........NAMEGAZ...AMERIKAI ÁÁÁÁLOMMMMM.....AZ !

midnightcoder2 2020.06.05. 16:33:19

@math0: "ebből mennyi is jutott a németeknek? semennyi. ezt kapták Hitlertől a németek."
A németek annyira nem foglalkoztak űrhajózással akkoriban, de a dolog jól mutatja a Hitler által hátrahagyott technológiai színvonalat. Rohadtul nem mindegy, hogy úgy indulsz, hogy van egy bár jórészt szétbombázott iparod a hozzá tartozó mérnökökkel és munkásokkal, vagy van egy pusztád pár pásztorral, és az a gépész az isten, aki át tudja látni egy cséplőgép működését.

"nem. most mondtad, hogy elment az USÁ-ba. ezt kapták a németek Hitlertől. az ingatlan tönkrement, a tudás meg kivándorolt az USÁ-ba. mellesleg már a zsidó tudás is kivándorolt előtte."
Kivittek pár rakétatudóst <> kivittek minden mérnököt. És a zsidókon túl is voltak ott okos emberek.

"te azt mondod, hogy Magyarország azért van ilyen rossz állapotban, mert a magyarok a 20. században kulturálatlan barmok voltak. ismétlem, ez nagyobb magyarellenes kritika, mint amit én bármikor írtam"
Kulturálatlan barom <> nem Európa legnagyobb kultúrnemzete. Mert hogy a németek akkoriban bizony kb. azok voltak. De mint mondtam, én nem az akkori német vs akkori magyar viszonyokra értettem, hanem az akkori német vs mostani németre. És nem kultúráról és kulturálatlanságra céloztam, hanem egy felfelé ívelő magabiztos, és egy hanyatló, dekadens, önmagát megtagadó nyugati kultúráról beszéltem.

"összehasonlíthatatlanul nagyobb ellenállás mellett"
Ha neked elfoglalták az országod, az azért elég erős motiváló tényező az ellenállásra. De a lengyelek akkor sem tettek a feketére vagy a vörösre, hanem elfoglalták őket. Ráadásul, a fekete is és a vörös is.
És amúgy volt aktív lengyel ellenállás mindkét irányba, és persze meg is voltak a következményei (Pl. Katiny). Amúgy a két csapat közül a vörös volt a toxikusabb a lengyelekre, Hitler akart hagyni lengyel területet, míg Sztálin Lengyelország teljes eltörlése mellett volt.

"én nem látok lengyeleket Nagy-Lengyelország matricás autókban futkorászni"
Én őszintén szólva Nagy-Magyarországos autót sem nagyon, igaz annyira nem is keresem. De ha keresném biztos találnék. Te jártál mostanság Lengyelországban, és kerestél ilyen autókat ?

" egészen más az, aki a náci elől menekít zsidókat, mint a nácik"
Matyikám, amiről én beszéltem, azok a Hitler által alapított, a zsidók németországból való kivándorlását segítő irodák voltak. Nem a nácik elõl menekítették ki Hitlerék a zsidókat, hanem el akarták távolítani őket az országukból.

"mint azt már tisztáztuk, te kis elmebeteg, Hitler sok évet adott"
Megint elvesztetted a fonalat Matyika. A dánokról volt szó. Egy héttel a tervezett megszállás előtt elmondták nekik hogy mi várható, beleértve a zsidókkal kapcsolatos terveket is. Erre a dánok szépen fogták magukat, beültették egy csónakba az ott lakó zsidókat, és átküldték őket a norvégokhoz. De innen hova a fenébe küldted volna őket okoska ?

BAGARO 2020.06.05. 17:06:15

Remek írás! Egy rettenetesen vissza a múltba, nem pedig elöre tekintö, vízió és önbizalom hiányos nép a magyar. Még mindig Trianont, az Aranycsapatot meg a Nobel-díjasokat emlegetjük. Ja, a magyar találmányokat, ki ne hagyjam. Nevetséges...
Persze, viharos volt a 20. század és az 50 év kommunizmus sem segített, csak hát már eltelt 30 év a rendszerváltás óta is. A világgazadaság is megváltozott, már nincs ásványi anyagokhoz kötve az ipari növekedés és mégsem látom szárnyalni a nagy magyar kultúrális és eszmei fölényt. Ez vajon miért van így?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.05. 17:35:54

@BAGARO: Gondolom a zsidóság és a holokauszt kapcsán is ugyanez a véleményed. Vagy mégse? ;)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.05. 17:39:27

@math0: Tehát, te debilis hülye, ha megtámadnak és ellenállsz, akkor jó lóra teszel. Mellesleg a lengyelek a szovjeteknek is ellenálltak, akik-szerinted- később annyi jóban részesítették őket. Őrült beszéd de legalább nincs benne rendszer.

Ggábor 2020.06.05. 20:02:08

@AJeges: Erre a történelem megadta a választ. Bulgária megkapta Dobrudzsát, Lengyelország megkapta Nyugat Poroszországot (Stettin, Breslau, Thorn, egy Magyarországnál nagyobb sáv végig), és Kelet Poroszország nagyobb felét, cserébe leadta Novohrudakot meg Rohatinyt meg Mohiljovot, 20 millió őket utáló ukránnal meg fehérorosszal, akik rohadtul nem hiányoznak nekik, Csehszlovákia megkapta a Szudéta vidéket meg Teschent, a németektől kipucolva, Kassát meg Rozsnyót a magyaroktól kipucolva, mi meg ugyanezt kaptuk, Nagy Magyarországot, nemzetiségek nélkül. Csak ennyivel járhattunk volna jobban.
Ja, az előző felsorolásban az utolsó tétel sztornó, azt Molotov megigérte de aztán valamiért mégsem kaptuk meg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 20:02:28

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "ha megtámadnak és ellenállsz, akkor jó lóra teszel."

a legtöbbször igen, ha igazad van, ha ártatlanul támadnak meg.

" Mellesleg a lengyelek a szovjeteknek is ellenálltak, akik-szerinted- később annyi jóban részesítették őket. "

igen, Magyarország is. és mivel a lengyelek a németeknek IS ellenálltak, jobban jöttek ki a dologból. még akkor is, ha te, a kis elmebeteg ezt nem tudod felfogni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 20:03:43

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: amikor a nácinak nincs érve, akkor zsidózik. ennyit tud a náci selejt.

Ggábor 2020.06.05. 20:10:56

@midnightcoder2: "lengyelek kurvára nem tettek semmilyen lóra, simán elfoglalták őket. "
Igaz.
Kicsit precízebben, az oroszok azt foglalták el 39-ben, amit a lengyelek elfoglaltak az oroszoktól 19-20-ban.
Azután a háború után a lengyelek nem kapták vissza amit elfoglaltak az oroszoktól 19-20-ban, de cserébe kaptak az oroszoktól egy Magyarországnyi területet, németek nélkül.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 20:15:08

@midnightcoder2: "A németek annyira nem foglalkoztak űrhajózással akkoriban"

tehát azt mondod, te náci elmebeteg, hogy megérte lebombáztatni Németországot, mert kaptak érte úrtechnológiát, ami a kurva anyádnak se kellett. ezt kapták Hitlertől. a kezelőorvosodnak ezt már elmesélted, te kis húgyagyú?!

"Rohadtul nem mindegy, hogy úgy indulsz, hogy van egy bár jórészt szétbombázott iparod a hozzá tartozó mérnökökkel és munkásokkal, vagy van egy pusztád pár pásztorral, és az a gépész az isten, aki át tudja látni egy cséplőgép működését."

a legjobb, ha nincs szétbombázva az iparod, te kis kretén! a szétbombázást Hitlernek köszönhetik. az űrhajózásodat feldughatod a seggedbe, az embereknek nem volt hol lakniuk, és mit enniük. a németek azóta sem szeretik a nácikat, ítéletet mondtak, kétharmad, háromnegyed, felfogtad?

ha te szétbombázott potenciális "űrtechnológiában" akarsz lakni, akkor költözz egy lakatlan szigetre, üzenj hadat az USÁ-nak, és bombáztasd szét az ostoba fejedet, de értelmes ember ebből nem kér!

" a zsidókon túl is voltak ott okos emberek."

jóval kevesebben, mint Hitler előtt.

akárhogy is nézem, te azt mondod, hogy Magyarország azért van ilyen rossz állapotban, mert a magyarok a 20. században a németekhez képest kulturálatlan barmok voltak. ismétlem, ez nagyobb magyarellenes kritika, mint amit én bármikor írtam. ugye a magyarok annyival hülyébbek szerinted, hogy ennyivel szarabb országot raktak össze a németekhez képest, mint ami a különbség, annak ellenére, hogy a németeket kurvára sokkal jobban szétbombázták, és ugyanúgy ellvesztettek egy csomó területet. ha ennek ellenére a németek ennyivel jobbak lettek a 20. század végére, akkor a magyarok nagyon hülyék. mondom, szerinted. te mondasz ítéletet, nem én.

és akárhogy is nézem, ebből az jön ki, hogy nem Trianon a magyarok baja, hanem a magyarok hülyesége a magyarok baja, lám, a németek megcsinálták Trianon + jóval nagyobb szétbombázás ellenére is. szóval nem Trianonon múlik ez, hanem azon, hogy a német nép annyival fölötte van a magyarnak. SZERINTED legalábbis.

"összehasonlíthatatlanul nagyobb ellenállás mellett"
Ha neked elfoglalták az országod, az azért elég erős motiváló tényező az ellenállásra. De a lengyelek akkor sem tettek a feketére vagy a vörösre, hanem elfoglalták őket. Ráadásul, a fekete is és a vörös is.
És amúgy volt aktív lengyel ellenállás mindkét irányba, és persze meg is voltak a következményei (Pl. Katiny). Amúgy a két csapat közül a vörös volt a toxikusabb a lengyelekre, Hitler akart hagyni lengyel területet, míg Sztálin Lengyelország teljes eltörlése mellett volt.

"én nem látok lengyeleket Nagy-Lengyelország matricás autókban futkorászni"
Én őszintén szólva Nagy-Magyarországos autót sem nagyon, igaz annyira nem is keresem. De ha keresném biztos találnék. Te jártál mostanság Lengyelországban, és kerestél ilyen autókat ?

" egészen más az, aki a náci elől menekít zsidókat, mint a nácik"
Matyikám, amiről én beszéltem, azok a Hitler által alapított, a zsidók németországból való kivándorlását segítő irodák voltak. Nem a nácik elõl menekítették ki Hitlerék a zsidókat, hanem el akarták távolítani őket az országukból.

"mint azt már tisztáztuk, te kis elmebeteg, Hitler sok évet adott"
Megint elvesztetted a fonalat Matyika. A dánokról volt szó. Egy héttel a tervezett megszállás előtt elmondták nekik hogy mi várható, beleértve a zsidókkal kapcsolatos terveket is. Erre a dánok szépen fogták magukat, beültették egy csónakba az ott lakó zsidókat, és átküldték őket a norvégokhoz. De innen hova a fenébe küldted volna őket okoska ?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 20:22:22

@midnightcoder2: "Ha neked elfoglalták az országod, az azért elég erős motiváló tényező az ellenállásra."

a magyaroknak valahogy nem volt.

"Én őszintén szólva Nagy-Magyarországos autót sem nagyon"

tudom, a gumiszobádban ritka, de hidd el, odakint, a valós világban előfordul.

"Te jártál mostanság Lengyelországban, és kerestél ilyen autókat ?"

sok lengyel autót láttam. tudod, én nem egy gumiszobában élek, mint te.

"amiről én beszéltem, azok a Hitler által alapított, a zsidók németországból való kivándorlását segítő irodák voltak. Nem a nácik elõl menekítették ki Hitlerék a zsidókat, hanem el akarták távolítani őket az országukból."

én meg nem erről beszéltem, tehát te mellébeszélsz.

"Egy héttel a tervezett megszállás előtt elmondták nekik hogy mi várható"

Hitler a Mein Kampfot 1925-re megírta, 1933-ban hatalomra került. onnantól lehetett tudni, hogy mi várható.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 22:39:50

@midnightcoder2: "a mai német nem él jobban mint a 30 évvel ezelõtti, nincs nagyobb háza, jobb autója"

1) te ezekben definiálod a jólétet. megmondanád, hogy ezek közül melyiket köszönhetik Hitlernek, melyiknek van köze a V2-höz, te kis náci köcsög?!

2) itt egy német GPD per capita PPP 30 évre visszamenőleg.

tradingeconomics.com/germany/gdp-per-capita-ppp

azóta az átlag német 50%-kal többet termel vásárlóértéken

itt a vásárlói költések összege, ez is nőtt vagy 33%-kal

tradingeconomics.com/germany/consumer-spending

a munkaidő éves több, mint 1500-ról 1400 alá csökkent, kb 200 órával:

www.boeckler.de/pdf/p_wsi_report_19_2014.pdf

itt egy ábra az átlagos lakástér méretről egy főre vetítve:

cdn.wohnglueck.de/vary/content/2019/10/Wohnfl%C3%A4che-je-Einwohner-Vers.-3-richtig_content-500x281@2x.jpg

kisebb fejlődés, de rövidebb idő alatt. meg itt mégse várható többszöröződés.

tehát megint csak az derült ki, hogy annyira kurvára fingod nincs a világról, hogy félelmetes.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.05. 22:43:03

@midnightcoder2: @midnightcoder2: "a mai német nem él jobban mint a 30 évvel ezelõtti, nincs nagyobb háza, jobb autója, és fõleg nem dolgozik lényegesebben kevesebbet a pénzéért"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38577126

1) te ezekben definiálod a jólétet. megmondanád, hogy ezek közül melyiket köszönhetik Hitlernek, melyiknek van köze a V2-höz, te kis náci köcsög?!

2) itt egy német GPD per capita PPP 30 évre visszamenőleg.

tradingeconomics.com/germany/gdp-per-capita-ppp

azóta az átlag német 50%-kal többet termel vásárlóértéken

itt a vásárlói költések összege, ez is nőtt vagy 33%-kal

tradingeconomics.com/germany/consumer-spending

a munkaidő éves több, mint 1500-ról 1400 alá csökkent, kb 200 órával:

www.boeckler.de/pdf/p_wsi_report_19_2014.pdf

itt egy ábra az átlagos lakástér méretről egy főre vetítve:

cdn.wohnglueck.de/vary/content/2019/10/Wohnfl%C3%A4che-je-Einwohner-Vers.-3-richtig_content-500x281@2x.jpg

kisebb fejlődés, de rövidebb idő alatt. meg itt mégse várható többszöröződés.

tehát megint csak az derült ki, hogy annyira kurvára fingod nincs a világról, hogy félelmetes. mi a fasznak kommentelsz, ha csak azt bizonyítod újra és újra, hogy világ hólyéje vagy?!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.06. 09:56:58

@math0: A csehek sem védekeztek a németek ellen, a szlovákok pedig német megszállás nélkül is deportálták országukból a zsidókat. Erre mit lépsz balfasz?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.06. 11:42:29

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: 1) Először is, hol itt az érv? Nem érvelsz, csak ideszarsz valamit.
2) Amit igazolnod is kellene.

Majd ha állítasz valamit, és igazolod, akkor gyere vissza, addig kuss, te náci selejt!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.06. 16:38:32

@math0: Látom képtelen vagy reagálni a felvetésre. Elfogadom a fehér zászlót! :)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.06. 18:25:40

@math0:

A csehek nem védekeztek a német megszállás ellen, a szlovákok német megszállás nélkül is deportálták az országukból a zsidókat. Ezek után hasonlítsd össze, hogy ki járt rosszabbul a háború után Csehszlovákia vagy Lengyelország. Kezdhetsz gondolkodni , balfasz ! :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.06. 19:05:29

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: nos, figyusz, te kis náci köcsög!

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt Cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Libicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet sapatok egy nappal később érkeztek Prágába, amikor már szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit,t e kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

oassasa 2020.06.06. 20:00:49

@math0: Inkább tükrözték a valóságot és sokkal igazságosabbak voltak, mint a Trianon-i jatárok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.06. 21:33:33

@oassasa: a trianoni határok nyilván nem voltak teljesen igazságosak, egy vesztes agresszornak nem jár igazságos béke. sose járt a történelemben. teccettek volna nem megtámadni Szerbiát!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.07. 00:46:23

@math0: Hazudsz, bár Hitler felajánlotta Horthynak, hogy az egész szlovák részt megszállhatná a magyar haderő, Horthy ezt visszautasította, és azokat a részeket szállta meg, amelyeket a müncheni egyezmény biztosított a számára.
De ne próbálj terelni kis köcsög. A kiindulásod az volt, hogy a lengyelek milyen jól jártak azzal , hogy védekeztek. Ehhez képest azok a csehek, akik nem álltak ellen a németeknek és azok a szlovákok, akik német megszállás nélkül is deportálták a területükön élő zsidókat, nem jártak rosszabbul.
Vagyis szépen összeomlott a logikád kis buzi.

Mellesleg ennyire jártak jól a lengyelek balfaszka:

hu.wikipedia.org/wiki/Lengyelorsz%C3%A1g_a_m%C3%A1sodik_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BAban#/media/F%C3%A1jl:Curzon_line_pl.svg

---

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 01:47:14

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

"azok a csehek, akik nem álltak ellen a németeknek"

HAZUDSZ., BIZONYÍTOTTAM, HOGY HAZUDSZ.

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt Cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Libicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet sapatok egy nappal később érkeztek Prágába, amikor már szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit,t e kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 01:56:43

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: már egyszer belinkeltem egy olyan térképet, amely a tiedhez képest a lengyelek népességbeli arányát is mutatja:

www.reddit.com/r/MapPorn/comments/4m4hu2/a_map_of_ethnic_poles_in_the_early_20th_century/

ezen kurvára egyértelmű, hogy a lengyelek jól jártak: vesztettek el lengyelek által kisebbségben lakott területeket, még némi többségben lengyel területet is a Szovjetunió hasznára, de cserébe kaptak színtiszta német és fejlett területeket. például Sziléziát. a németektől. pont azért, mert nekik ellenálltak.

te elmebeteg fasz vagy, ha szerinted ezzel rosszul jártak.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

oassasa 2020.06.07. 13:19:41

@math0:
"8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet sapatok egy nappal később érkeztek Prágába, amikor már szabad volt."

"A prágaiak a város védelmére május 5-éről 6-ára virradó éjjel 1600
barikádot emeltek. Az egyetlen szóba jöhető szövetséges erő, mely időben a prágaiak
segítségére tudott sietni, a ROA 1. divíziója volt négy gyalogezreddel, tankokkal és
tüzérséggel. A ROA 1. divíziójának prágai jelenléte május 6-án és 7-én kulcsfontosságú volt
abban, hogy a felkelők képesek voltak visszaverni 1945. V. 7-én a legerősebb német
támadást. "

Felkelés hírére a szovjetek előrehozták a támadás időpontját és május 6.-án megindultak.

"Május 8-án a prágai harcok értelmetlenné váltak. A németek képtelenek voltak Prágán
keresztülvágni, ezért a frontról érkező egységeik kénytelenek voltak megkerülni a várost.
A prágai helyőrség és a felkelés leverésére kivezényelt egységek ezért május 8-án este
megadták magukat a felkelőknek"

"Május 9-én délelőtt az utolsó német csapat – melynek nagy részét a prágai SS alkotta – is
elhagyta Prágát, már a szovjet tankok tüze alatt. A szovjetek ekkor érték el a Prága délkeleti
szélét ellenőrző Wallenstein harccsoportot is. "

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 13:25:37

@oassasa: tehát gyakorlatilag visszaigazoltad, hogy igazam van. ennyi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 13:27:33

@oassasa: de egyébként hogy nevezik azt az elmebetegséget, amikor látszólag idézel valahonnan, de nem adod meg, hogy honnan? ráadásul tőlem is idézel, tehát zavaros az egész kommented.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.07. 13:47:56

@math0: Te hülye barom Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt. ebből is látszik, hogy alapvető történelmi tényekkel sem vagy tisztában.
Horthy pedig nem szállta meg a teljes szlovák részt, pedig megtehette volna, hanem azokat, amelyeket a müncheni egyezmény biztosított a számára.
Csehország nem védekezett a német megszállás ellen, Szlovákia pedig német megszállás nélkül is deportálta területéről a zsidókat. Ez mégse jelentett az ő szempontjukból hátrányt a háború utáni rendezések idején. És közel se lett úgy lerombolva az ország, mint a lengyelek esetében, és nem volt annyi áldozatuk sem. Ha ezek után is arról szövegelsz, hogy Lengyelország milyen jól járt, akkor hülyébb vagy, mint gondoltam. Lásd be végre , te balfasz, hogy lengyel védekezési logikád összeomlott.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 15:31:40

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt. "

én is ezt írtam, te anyabaszó, selejtes faszfej!

"azok a csehek, akik nem álltak ellen a németeknek"

HAZUDSZ., BIZONYÍTOTTAM, HOGY HAZUDSZ.

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt Cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Libicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet sapatok egy nappal később érkeztek Prágába, amikor már szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit, te kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 15:36:49

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
A magyar, árpádházi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

amikor a selejtes náci orrba-szájba hazudik, még arról is, amiről írtam.

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt."

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38583946

én tök ugyanezt írtam:

"Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

"Csehország nem védekezett a német megszállás ellen"

ezt meg többszörösen cáfoltam hivatkozásokkal.

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

de azért a hülye náci hivatkozások ellenében csak megismétli többször is egymás után a cáfolt baromságot.

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Libicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet csapatok ennek legvégén érkeztek Prágába, amikor már gyakorlatilag szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit, te kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.07. 17:34:13

@math0: Hazudsz továbbra is a mocsok kurva anyádat. Amely csehszlovák területet a magyar haderő megszállt, azt a müncheni egyezmény alapján tette, teljesen legálisan, és nem folytatta a megszálló műveleteket a többi szlovák területen.
A csehek nem álltak ellen a német megszállásnak, a szlovákok pedig német megszállás nélkül is DEPORTÁLTÁK TERÜLETÜKRŐL A ZSIDÓKAT. Mégse jártak rosszabbul ,mint a lengyelek, akiknek rommá lőtték az országát, hatalmas emberveszteségeik voltak, és a szovjetek által megszállt területeket sem kapták vissza. Hiába vergődsz balfasz, ezek a történelmi tények.
Vagyis kénytelen vagy szembenézni azzal, hogy kiindulás lengyel ellenállási logikád összeomlott, kis buzi.:)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.07. 17:40:08

@math0:

"Hallottál Libicéről, te kis sötét, náci patkány?"

Lidice, te buta segg..:))

" Utána volt cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt)."

Viszont lengyel volt, szóval lengyel-csehszlovák relációban ez nem játszik, ne terelj libsi patkány!

"Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban."

Akiket nyugatról küldtek, nem hazai önszerveződés volt, mint pl. a varsói felkelés, amellyel szintén brutális veszteségeket szenvedtek el a lengyelek .Sokkal nagyobbat, mint a csehek LiDicénél , te balfasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 18:02:18

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
A magyar, árpádházi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

amikor a selejtes náci orrba-szájba hazudik, még arról is, amiről írtam.

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt."

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38583946

én tök ugyanezt írtam:

"Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

"Csehország nem védekezett a német megszállás ellen"

ezt meg többszörösen cáfoltam hivatkozásokkal.

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

de azért a hülye náci hivatkozások ellenében csak megismétli többször is egymás után a cáfolt baromságot.

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Lidicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet csapatok ennek legvégén érkeztek Prágába, amikor már gyakorlatilag szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit, te kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 18:02:48

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
A magyar, árpád-házi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

amikor a selejtes náci orrba-szájba hazudik, még arról is, amiről írtam.

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt."

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38583946

én tök ugyanezt írtam:

"Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

"Csehország nem védekezett a német megszállás ellen"

ezt meg többszörösen cáfoltam hivatkozásokkal.

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

de azért a hülye náci hivatkozások ellenében csak megismétli többször is egymás után a cáfolt baromságot.

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Lidicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet csapatok ennek legvégén érkeztek Prágába, amikor már gyakorlatilag szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit, te kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

oassasa 2020.06.07. 19:55:10

@math0:

Nem.

Vlaszov 20 00 embere és a szovjetek kellettek a prágai felkeléshez, ez csapat munka volt. A német helyőrség és felkelés leverésére érkezett németek nagy része május 8.-án megadta magát a felkelőknek és nyugati hadifoglyok lehetett, a maradék SS csapatok csak a szovjetek érkezésekor hagyta el a várost.

oassasa 2020.06.07. 20:01:12

@math0:
"4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás."

"A csata egyszerűen azért zajlott, mert a német erők túl korán vágták el a csehszlovák kommunikációs vonalakat, és A laktanyában állomásozó hadsereg így nem kapott általános átadási parancsot. "

en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Czaj%C3%A1nek%27s_barracks

Eredmény.: 2 cseh katona megsebesült, 6-18 német katona meghalt.

oassasa 2020.06.07. 20:14:41

@math0:

Magyar katonák harcoltak volna, de a vezetés belenyugodott a megszállásba. Nem volt meg a kellő akarat , hogy a szövetségeseink ellen forduljunk, és nagy volt a kommunista ellenesség és a tőlük való rettegés. Horthy nem tudott felnőni a feladathoz, egy középszerű vezetőnk volt.

" Az újvidéki Duna-hídon félórás tűzharc alakult ki, amelyben 28 német és mindössze egy honvéd esett el. A híd helyőrségét végül a túlerő elfogta, majd a tiszteket leszerelték. Emellett kisebb ellenállási kísérletekről jelentettek Sopronból, Győrből, Székesfehérvárról és a budaörsi repülőtérről is, de tudunk tűzharcokról a Várban is, amelynek összesen tíznél nem több halálos áldozata is volt."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 23:14:30

@oassasa: a vezetés az a Marsról jött, vagy gyíkemberek voltak?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 23:15:24

@oassasa: "Az újvidéki Duna-hídon nem alakult ki semmi."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 23:16:18

@oassasa: rendre csak náci idiótáktól látom azt, hogy betesznek egy szöveget idézőjelbe, és azt hiszik, hogy ez bizonyíték.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 23:26:54

@oassasa: röhej vagy, kisköcsög.

1) Ahogy írta, a Csehország megszállásakor a németek 6-18 főt vesztettek. ezt lekicsinyled.

2) Prága felszabadításánál viszont a vörös hadsereg kb 10 embert vesztette, annyira nem vett részt benne. ezt meg jelentősnek tekinted

"The last of the German forces to escape Prague left in the early hours of the morning.[93] At 4:00, elements of the 1st Ukrainian Front reached the suburbs of Prague. Fighting was mostly with isolated SS units that had been prevented from withdrawing by Czech insurgents. Over the next few hours, the Red Army quickly overcame the remaining German forces.[94] Because most of the Germans had already left, the 1st Ukrainian Front avoided the house-to-house fighting that had occurred in the capture of Budapest and Vienna.[95] The Red Army lost only ten soldiers in what has been described as their "easiest victory" of the war.[96][i] At 8:00 am, the tanks reached the centre city and the radio announced the arrival of the Soviet forces. Czechs poured out into the streets to welcome the Red Army.[98]

https://en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising"

na, elmész te a jó édes kurva anyádba!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 23:28:33

@oassasa: ja, szóval Prága felszabadításánál a csehek 2000-es nagyságrendben veszítettek embert, a szovjet hadsereg 10 embert.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

idióta barom vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.07. 23:47:55

@oassasa: "Vlaszov 20 00 embere"

ez ugye egy elég komplex dolog, mert az ROA 18 ezer embere tényleg részt vett Prága felszabadításában pár napig, a csehek egyébként 30 ezren voltak. viszont az ROA ugye orosz hadifogjokból álló NÉMET hadsereg volt,a mely általában a németek oldalán állt, csak Prágánál sikerült meggyőzni őket, hogy álljanak át. aztán, amikor kiderült, hogy Prágát mindenképpen a szovjetek fogják elfoglalni, akkor az ROÁ-t kitették Prágáből, még május 7-én este. ők az amerikaiaknak adták meg magukat. tehát a felszabadulásnál már NEM voltak ott. továbbá, látod, eléggé kettős a szerepük, és nem vonnak le a 30 ezer cseh felkelő ellenállásából, és a kb 2000 cseh katonai halottból, ami mégiscsak egy komoly ellenállás.

a varsói felkelés például nem katonák számában volt ennél nagyobb, hanem elkeseredettebb harc volt, tovább tartott.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.08. 22:39:19

@math0: Hiába vergődsz, a történelmi tények ellened szólnak balfasz !

I. Horthy a müncheni egyezmény által Magyarország számára biztosított területeket szállta meg., és ez akkor is így lesz, ha fejre állsz.

II. A lengyel védekezési logikád összeomlott, hisz azok a csehek, akik nem védekeztek a német támadás ellen, illetve azok szlovákok, akik német megszállás nélkül is DEPORTÁLTÁK országukból a zsidókat, jobban jöttek ki a háborúból, mint a szanaszét lőtt, óriási emberveszteségeket szenvedett lengyelek, akik védekeztek, és akik még a szovjetek által megszállt területeiket sem kapták vissza a háború után.
Vagyis a csehek és a szlovákok tettek jó lóra-hogy a te szavaidat használjam-és nem a lengyelek.

Látod kis buzi, a tények makacs dolgok..;)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.08. 23:36:20

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "I. Horthy a müncheni egyezmény által Magyarország számára biztosított területeket szállta meg., és ez akkor is így lesz, ha fejre állsz."

A KURVA ANYÁD SE ÁLLÍTOTT ERRŐL SEMMIT, TE HAZUDÓS, NÁCI FASZ!

A magyar, árpád-házi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

amikor a selejtes náci orrba-szájba hazudik, még arról is, amiről írtam.

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt."

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38583946

én tök ugyanezt írtam:

"Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

"Csehország nem védekezett a német megszállás ellen"

ezt meg többszörösen cáfoltam hivatkozásokkal.

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

de azért a hülye náci hivatkozások ellenében csak megismétli többször is egymás után a cáfolt baromságot.

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Lidicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet csapatok ennek legvégén érkeztek Prágába, amikor már gyakorlatilag szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit, te kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.08. 23:52:24

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

te halmozottan hátrányos vagy, állandóan csak szopni jársz ide.

A magyar, árpád-házi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

amikor a selejtes náci orrba-szájba hazudik, még arról is, amiről írtam.

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt."

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38583946

én tök ugyanezt írtam:

"Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

"Csehország nem védekezett a német megszállás ellen"

ezt meg többszörösen cáfoltam hivatkozásokkal.

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

de azért a hülye náci hivatkozások ellenében csak megismétli többször is egymás után a cáfolt baromságot.

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Lidicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet csapatok ennek legvégén érkeztek Prágába, amikor már gyakorlatilag szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit, te kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

Arra a felvetésre, hogy az egyesek szerint III Bélának tekintett csontok mások szerint nem III. Bélától származnak ezt írtad:

"II. Béla maradványai pedig beazonosítottak. Olvasd el, hogy legalább valami csöppnyi értelem szivárogjon a buta fejedbe te köcsög:

mttmuzeum.blog.hu/2018/08/29/az_arpad-haz_eredete_iii_bela_kiraly_csontjainak_tanusaga"

Az általad linkelt blogon azonban ezt írják:

"Ennek kapcsán azt is meg kell jegyeznünk, hogy az Árpádok apai vonalú történetét nem befolyásolja, ha a vizsgált sírban esetleg nem III. Béla, hanem egy másik, apai vonalon szintén Árpád-házi leszármazott nyugszik. Erre azért érdemes kitérni, mert egyes kutatók szerint nem III. Béla, hanem egy korábbi, de apai vonalon szintén Árpád-házi király maradványait tárták fel 1848-ban."

ÚGY SZARTAD POFÁN MAGAD, HOGY VILÁGCSÚCS. ILYEN ELMEBETEG VAGY TE, ÉS PONTOSAN EZÉRT VAGY NÁCI.

Örömhernyó 2020.06.10. 22:11:46

@math0: A lengyelek mondjuk elég gyakran álmodoznak a lengyel-litván-fehérorosz-ukrán területek uniójáról, dicső múltjáról
Nekik az volt a nagy történelmi pillanat és mondjuk a fehéroroszokkal, ukránokkal még meg is értik egymást.

A zsidók szerencsések voltak Hitlerrel, hogy elintézte nekik Izrael létrejöttét. A holokauszt egyszerűen annyi volt, hogy a zsidók a feketére tettek, de a vörös jött be, hát ennyikeh!
Az amerikai feketék meg szerencsések, hogy behurcolt ősiek révén ma Amerikában élhetnek, ma elég nehéz lenne a sorsuk Nyugat-Afrikában és sok esélyük nem lenne Amerikába bevándorolni.
Minden jól alakult tehát a történelemben.

Ja, az én őseim felerészt szlovákok voltak, a másik rész meg inkább zsidó és magyar keverék, meg talán ruszin is. Ha engem kritizálsz, akkor szlovákgyűlölő vagy, nácikám.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.10. 22:22:27

@Örömhernyó: a lengyelek nem olyan hülyék, mint a magyar nácik, köztük te, ezért nem sírnak, álmodozni meg sírni nem ugyanaz, te kis elmebeteg, büdös náci! te tettél rossz lóra, lógni fogsz!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.10. 22:25:08

@Örömhernyó: "Ha engem kritizálsz, akkor szlovákgyűlölő vagy, nácikám. "

mondom, te elmebeteg vagy. szlovákgyűlölő az, aki a szlovákokat azért szidja, mert szlovákok. az nem szlovákgyűlölet, ha valaki kritizál valakit, aki esetleg szlovák, pláne a tudta nélkül, és nem azért kritizálja, mert szlovák.

veled abszolút nem az a baj, ha szlovák vagy, hogy szlovák vagy, hanem az, hogy egy elmebeteg selejt vagy, és ezért vagy náci.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.10. 23:48:44

@math0: Arról szövegeltél a büdös kurva anyádat, hogy Magyarország megtámadta Csehszlovákiát. Ehhez képest a történelmi tény az, hogy a müncheni egyezmény által az országnak megítélt területeket szállták meg a magyar csapatok . Ezt próbáld meg beleverni abba a buta fejedbe.

Csehszlovákia pedig nem védekezett a német megszállás ellen, Hitler gyakorlatilag puskalövés nélkül szállta meg az országot. Mégis jobban jöttek ki a háborúból, mint a lengyelek, akik keményen védekeztek, komoly felkelést szerveztek, ami vérbe lett fojtva, rommá lőtték az országukat, hatalmas emberveszteségeik voltak és még a szovjetek által megszállt területeket sem kapták vissza.
Vagyis a csehek "tettek jó lóra" és nem a lengyelek, hogy a te szóhasználatoddal éljek balfasz. Kénytelen leszel elfogadni, hogy a lengyelekkel kapcsolatos kiindulási logikád összeomlott. Nem ők tettek jó lóra, hanem a csehek. A szlovákok pedig német megszállás nélkül is DEPORTÁLTÁK ORSZÁGUK TERÜLETÉRŐL A ZSIDÓKAT.

Egyes kutatók szerint nem III. Béla maradványait találták meg, de nem ez az általánosan elfogadott nézet, és a felhozott ellenérvek sem igazán komolyak. (Valamint beszédes tény, hogy Kálmán óvó -védő gyűrűje megvan, ami valószínűleg megbolygatott sírjából került ki, és cserélt gazdát többször azóta.) Míg az 1848-ban megtalált sírlelet nem volt kifosztott állapotban.

szikmblog.wordpress.com/tag/biczo-piroska/

" így maradhatott meg III. Béla és felesége, Antiochiai Anna sírja. A királyi pár azonosítását mellékleteik, elsősorban III. Béla mellkasán talált zománcos melldísz tette lehetővé."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.11. 08:01:15

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Magyarország megtámadta Csehszlovákiát. "

egész pontosan azt írtam, hogy:

"Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be."

megtámadást én nem írtam.

"Ehhez képest a történelmi tény az, hogy a müncheni egyezmény által az országnak megítélt területeket szállták meg a magyar csapatok . Ezt próbáld meg beleverni abba a buta fejedbe."

1) ez a jó édes kurva anyádban sem mond ellent annak, amit írtam.

2) Ráadásul hazudsz is. Magyarország és Szlovákia között a müncheni és bécsi egyezmény után igenis VOLT HÁBORÚ, és Magyarország igenis FOGLALT MÉG EL TERÜLETEKET. Stakcin és Sobrance területeit. Tehát még a megtámadás is igaz. Ráadásul hadüzenet nélküli megtámadás volt.

en.wikipedia.org/wiki/Slovak%E2%80%93Hungarian_War

csak terelni tudsz, hazudni, és fingod nincs a történelemről. elmész a jó édes kurva anyádba, seggbekúrod, utána meg az apád téged!

"Vagyis a csehek "tettek jó lóra" és nem a lengyelek"

Valójában mindketten jó lóra tettek, te kis büdös náci! Az csak a te elmebeteg képzelgésed, hogy a kettő kizárja egymást. A magyarok viszont rossz lóra tettek, ez a lényeges kérdés.

"Egyes kutatók szerint nem III. Béla maradványait találták meg"

ennyi volt a kérdés, faszfejke!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.11. 08:09:28

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "I. Horthy a müncheni egyezmény által Magyarország számára biztosított területeket szállta meg., és ez akkor is így lesz, ha fejre állsz."

A KURVA ANYÁD SE ÁLLÍTOTT ERRŐL SEMMIT, TE HAZUDÓS, NÁCI FASZ! ÉS RÁADÁSUL HAZUDSZ IS.

en.wikipedia.org/wiki/Slovak%E2%80%93Hungarian_War

Horthy a müncheni egyezmény területeinek megszerzése után hadüzenet nélkül megtámadta Szlovákiát, és további területeket szállt meg.

nem ismered a történelmet, te kis büdös, elmebeteg náci!

A magyar, árpád-házi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

amikor a selejtes náci orrba-szájba hazudik, még arról is, amiről írtam.

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt."

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38583946

én tök ugyanezt írtam:

"Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

"Csehország nem védekezett a német megszállás ellen"

ezt meg többszörösen cáfoltam hivatkozásokkal.

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

de azért a hülye náci hivatkozások ellenében csak megismétli többször is egymás után a cáfolt baromságot.

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Lidicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet csapatok ennek legvégén érkeztek Prágába, amikor már gyakorlatilag szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit, te kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.12. 23:19:20

@math0: Hazudsz a kurvanyádat. azt írtad, hogy Magyarország megtámadta Csehszlovákiát, holott csak a müncheni nemzetközi egyezmény által az ország számára visszaadott területet szállta meg JOGOSAN '38 novemberében.
A németek pedig '39 márciusában szállták meg teljes Csehországot. Mivel Horthy nem volt hajlandó megszállni a többi szlovák részt, egy németekkel kollaboráló szlovák vezetés alakult Tiso vezetésével, és német megszállás nélkül DEPORTÁLTÁK TERÜLETÜKRŐL A ZSIDÓKAT. Ezek a történelmi tények, hiába vergődsz.
Csehország német megszállásakor pedig az elnök parancsot adott, hogy a cseh fegyveres erők ne védekezzenek. (Míg pl. Lengyelország megszállásakor a németek rengeteg páncélost vesztettek.)
Így a csehek "tettek jó lóra", mert elkerülték országuk szétlövését,és a rengeteg emberáldozatot, míg a lengyelek "tettek rossz lóra", akik kemény védekezésük és a varsói felkelés ellenére is tartós szovjet megszállást, kommunizmust kaptak a nyakukba évtizedekre, és a szovjetek által megszállt területeiket sem kapták vissza. Vagyis lengyel ellenállási logikád ÖSSZEOMLOTT , balfaszka..:))

"Hallottál Lidicéről, te kis sötét, náci patkány"

Na mi van, sikerült helyesen leírni kis buzi? :) Lidice jóval kevesebb áldozattal járt, mint a hazai szervezésű varsói felkelés. Vagyis itt is elbuktál kisköcsög. Egyébként nyugatról épp azért küldtek ügynököket, mert a cseh hazai ellenállás egy nagy nulla volt, és igencsak konszolidálttá vált a helyzet a megszállt Csehországban '42-re. Meg kellett keverni egy kicsit a kását. Erre volt jó lehetőség a merénylet, hisz a németek bosszúja borítékolható volt..
Aztán a cseh nemzeti ellenállás (haha) "felszabadította Prágát" '45 májusában, pár nappal az előtt, hogy a szovjetek odaértek volna, amikor már a németek egyébként is készültek kivonni innen az erőiket. ( Talán ismered a viccet balfasz: a kisegér és az elefánt átmegy a hídon, ami kissé megremeg. -Hogy dübörgünk Jumbó-szólal meg az egérke)

"Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be."

Hazudsz, a müncheni nemzetközi egyezményben az európai hatalmak által nekik ítélt területekre vonultak be. Ettől még a cseh fegyveres erők védekezhettek volna, de így persze elkerülték a háborús károkat és a nagy emberveszteséget. Vagyis ők tettek jó lóra ,és nem a keményen védekező lengyelek.
Lengyel védekezési logikád összeomlott, ahogy azt már fentebb leírtam.

Az Árpád-házi királyok maradványai pedig nincsenek meg beazonosíthatóan, egyedül III. Béláé, akinek sikerült elkerülnie sírja kifosztását. Talán el kellett volna olvasnod a Biczó Piroska régésszel készült interjút, amit belinkeltem, balfasz..

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.06.12. 23:57:08

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "I. Horthy a müncheni egyezmény által Magyarország számára biztosított területeket szállta meg., és ez akkor is így lesz, ha fejre állsz."

A KURVA ANYÁD SE ÁLLÍTOTT ERRŐL SEMMIT, TE HAZUDÓS, NÁCI FASZ! ÉS RÁADÁSUL HAZUDSZ IS.

en.wikipedia.org/wiki/Slovak%E2%80%93Hungarian_War

Horthy a müncheni egyezmény területeinek megszerzése után hadüzenet nélkül megtámadta Szlovákiát, és további területeket szállt meg.

nem ismered a történelmet, te kis büdös, elmebeteg náci!

A magyar, árpád-házi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

amikor a selejtes náci orrba-szájba hazudik, még arról is, amiről írtam.

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt."

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38583946

én tök ugyanezt írtam:

"Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

"Csehország nem védekezett a német megszállás ellen"

ezt meg többszörösen cáfoltam hivatkozásokkal.

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

de azért a hülye náci hivatkozások ellenében csak megismétli többször is egymás után a cáfolt baromságot.

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Lidicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet csapatok ennek legvégén érkeztek Prágába, amikor már gyakorlatilag szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit, te kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.15. 23:11:52

@math0: Komolyan. szánalmas, ahogy a történelmi tényeket elferdíted, balfasz. Kárpátalja megszállása már a független Szlovákia kikiáltása után volt. És mégcsak nem is Szlovákiát támadta meg a magyar haderő, hanem a Volosin által kikiáltott független Kárpát-Ukrán Köztársaságot, amelynek vezetője a Kárpát-Ukrán Köztársaság német védnökség alá helyezését kérte . (A szlovákok meg egyébként később segédkeztek Lengyelország német megtámadásában, csak szólok. és területükről NÉMET MEGSZÁLLÁS NÉLKÜL IS DEPORTÁLTÁK A ZSIDÓKAT.)
Az meg nevetséges, hogy lengyel-cseh relációban azt hozod fel, hogy a müncheni egyezmény destabilizálta előbbieket. Lehet, viszont őket nem támadta meg a másik oldalról a Vörös Hadsereg, mint a lengyeleket, akik így is keményen védekeztek a németekkel szemben nagy veszteségeket okozva, és sok páncélost megsemmisítve. Szóval rossz duma amivel előjössz , balfasz. Felvehették volna a küzdelmet, de nem tették, ahogy '68-ban sem.
Viszont nem a lengyelek "tettek a jó lóra", hogy idióta szóhasználatodat idézzem , hanem a csehek, akik nem védekeztek, így elkerülték országuk szétlövését és a hatalmas emberveszteségeket, míg a lengyelek kemény védekezésének "jutalma" ugyanúgy szovjet megszállás és több évtizedes kommunista diktatúra lett.És még csak a szovjetek által megszállt területeiket sem kapták vissza. Tehát a csehek "tettek jó lóra",vagyis lengyel védekezési logikád ÖSSZEOMLOTT balfasz, sokadszorra szembesülsz ezzel..:)
A cseh ellenállás pedig egy nagy nulla volt, épp ezért kellett a merénylet, hogy a németek bosszúja felkavarja a '42-re igencsak konszolidálódott helyzetet az országban. Pár nappal a szovjet bevonulás előtt elkezdeni ellenállni pedig úgy, hogy a németek csapatkivonásra készülnek nem nagy kunszt.

" Hallottál Lidicéről, te kis sötét, náci patkány?"

Örülök, hogy sikerült helyesen leírni a település nevét végre, balfasz! :) Lidice áldozatainak száma meg sem közelíti a varsói felkelés áldozatainak számát, valamint nyugatról küldött ügynökök vitték véghez , nem helyi ellenállók. Vagyis a csehek "tettek jó lóra",tehát lengyel védekezési logikád ÖSSZEOMLOTT balfasz, sokadszorra szembesülsz ezzel..:)

Az Árpád-házi királyok beazonosított maradványai pedig nincsenek meg, III. Béla kivételével, hiába próbálsz meg ismételten történelemhamisítást elkövetni.

2020.06.16. 07:59:07

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "mégcsak nem is Szlovákiát támadta meg a magyar haderő, hanem a Volosin által kikiáltott független Kárpát-Ukrán Köztársaságot,"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38608124

HAZUDSZ. A Voloshyn féle köztársaság 1939 március 18-ig létezett.

en.wikipedia.org/wiki/Carpatho-Ukraine

Horthyék Szlovákiát ezután támadták meg pontosan Kárpátaljáról, azaz eme korábbi Kárpát-Ukrajna területéről.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar%E2%80%93szlov%C3%A1k_kis_h%C3%A1bor%C3%BA

ennyit tudsz, idióta náci, fingod nincs a magyar történelemről, mert egy elmebeteg selejt vagy.

***********

A csehek és lengyelek is jó lóra tettek azzal, hogy ellenálltak a németeknek. A magyarokhoz képest mindkét állam jobban járt. a lengyelek ellenállása jelentősebb volt, ezt jelentős német területekkel jutalmazták a háború után. a csehek nem kaptak újabb német területeket.

2020.06.16. 08:00:47

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "I. Horthy a müncheni egyezmény által Magyarország számára biztosított területeket szállta meg., és ez akkor is így lesz, ha fejre állsz."

A KURVA ANYÁD SE ÁLLÍTOTT ERRŐL SEMMIT, TE HAZUDÓS, NÁCI FASZ! ÉS RÁADÁSUL HAZUDSZ IS.

en.wikipedia.org/wiki/Slovak%E2%80%93Hungarian_War

Horthy a müncheni egyezmény területeinek megszerzése után hadüzenet nélkül megtámadta Szlovákiát, és további területeket szállt meg.

nem ismered a történelmet, te kis büdös, elmebeteg náci!

A magyar, árpád-házi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

amikor a selejtes náci orrba-szájba hazudik, még arr"I. Horthy a müncheni egyezmény által Magyarország számára biztosított területeket szállta meg., és ez akkor is így lesz, ha fejre állsz."

A KURVA ANYÁD SE ÁLLÍTOTT ERRŐL SEMMIT, TE HAZUDÓS, NÁCI FASZ! ÉS RÁADÁSUL HAZUDSZ IS.

en.wikipedia.org/wiki/Slovak%E2%80%93Hungarian_War

Horthy a müncheni egyezmény területeinek megszerzése után hadüzenet nélkül megtámadta Szlovákiát, és további területeket szállt meg.

nem ismered a történelmet, te kis büdös, elmebeteg náci!

A magyar, árpád-házi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

amikor a selejtes náci orrba-szájba hazudik, még arról is, amiről írtam.

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt."

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38583946

én tök ugyanezt írtam:

"Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt"
"I. Horthy a müncheni egyezmény által Magyarország számára biztosított területeket szállta meg., és ez akkor is így lesz, ha fejre állsz."

A KURVA ANYÁD SE ÁLLÍTOTT ERRŐL SEMMIT, TE HAZUDÓS, NÁCI FASZ! ÉS RÁADÁSUL HAZUDSZ IS.

en.wikipedia.org/wiki/Slovak%E2%80%93Hungarian_War

Horthy a müncheni egyezmény területeinek megszerzése után hadüzenet nélkül megtámadta Szlovákiát, és további területeket szállt meg.

nem ismered a történelmet, te kis büdös, elmebeteg náci!

A magyar, árpád-házi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.06.16. 08:02:56

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
amikor a selejtes náci orrba-szájba hazudik, még arról is, amiről írtam.

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt."

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38583946

én tök ugyanezt írtam:

"Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt"
"I. Horthy a müncheni egyezmény által Magyarország számára biztosított területeket szállta meg., és ez akkor is így lesz, ha fejre állsz."

A KURVA ANYÁD SE ÁLLÍTOTT ERRŐL SEMMIT, TE HAZUDÓS, NÁCI FASZ! ÉS RÁADÁSUL HAZUDSZ IS.

en.wikipedia.org/wiki/Slovak%E2%80%93Hungarian_War

Horthy a müncheni egyezmény területeinek megszerzése után hadüzenet nélkül megtámadta Szlovákiát, és további területeket szállt meg.

nem ismered a történelmet, te kis büdös, elmebeteg náci!

A magyar, árpád-házi királyokról írtad:

"Mondjuk talán azért, mert nincsenek meg a maradványaik, te balfasz ! :)) "

itt írtad:

akarakter.blog.hu/2020/06/05/uj_fejlemenyek_a_maygar_ostortenet_kutatasaban/full_commentlist/1#c38583978

de megvannak, jobbfasz!

mi a faszomnak pofázol bele valamibe, amiről ennyire nincs fingod?

mult-kor.hu/20070809_tomegsirban_500_ev_magyar_kiralyai

bazdmeg, tényleg félelmetes, hogy pont egy olyan jobber, náci fasz, mint te, kurvára sötét, és még csak annyit se tud, hogy mi van a királyaink maradványaival! bazdmeg, nálad a jobberkedés csak cigány-, fekete meg arab-gyűlöletben merül ki, te kis selejt?!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.06.16. 08:08:44

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt. ól is, amiről írtam.

"Csehszlovákia megszállása még '39 szeptember 1. előtt volt."

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38583946

én tök ugyanezt írtam:

"Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt"

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

"Csehország nem védekezett a német megszállás ellen"

ezt meg többszörösen cáfoltam hivatkozásokkal.

vanegyorszag.blog.hu/2020/06/04/es_akkor_a_magyarok/full_commentlist/1#c38582792

de azért a hülye náci hivatkozások ellenében csak megismétli többször is egymás után a cáfolt baromságot.

1) Csehszlovákiát Hitler Magyarország és Lengyelország segítségével fokozatosan darálta be.
2) Ez még a háború hivatalos kezdése előtt volt, például a müncheni egyezménnyel, amelyben a nyugati hatalmak sem támogatták eléggé Csehszlovákiát, tehát kurva nehéz helyzetben voltak. Lengyelország megtámadásánál azért legalább hadat üzentek Németországnak.
3) Kisebb országnak kisebb lehetősége volt ellenállni. Ekkor a német hadsereg még nem egy vesztes háború vége felé volt, hanem még a háború előtt, az ellenállásnak sokkal kevesebb perspektívája volt, ahhoz képest, hogy Magyarország elfoglalásakor mennyi volt.

4) De amikor a német csapatok érkeztek, akkor volt némi ellenállás.

en.wikipedia.org/wiki/German_occupation_of_Czechoslovakia#Munich_Agreement

Több, mint amennyi magyar ellenállás volt.

5) Utána volt cseh ellenálló kormány külföldön (magyar nem volt).

6) Például Heydricht csehszlovák ügynökök ölték meg Csehországban.

en.wikipedia.org/wiki/Reinhard_Heydrich#Death

7) Hallottál Lidicéről, te kis sötét, náci patkány?

8) Végül, Prágát nemzeti felkelés szabadította fel, a szovjet csapatok ennek legvégén érkeztek Prágába, amikor már gyakorlatilag szabad volt.

en.wikipedia.org/wiki/Prague_uprising

Na ennyit, te kis sötét náci, azért vagytok nácik, mert idióták és tudatlanok vagytok.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

*********************************

Arra a felvetésre, hogy az egyesek szerint III Bélának tekintett csontok mások szerint nem III. Bélától származnak ezt írtad:

"II. Béla maradványai pedig beazonosítottak. Olvasd el, hogy legalább valami csöppnyi értelem szivárogjon a buta fejedbe te köcsög:

mttmuzeum.blog.hu/2018/08/29/az_arpad-haz_eredete_iii_bela_kiraly_csontjainak_tanusaga"

Az általad linkelt blogon azonban ezt írják:

"Ennek kapcsán azt is meg kell jegyeznünk, hogy az Árpádok apai vonalú történetét nem befolyásolja, ha a vizsgált sírban esetleg nem III. Béla, hanem egy másik, apai vonalon szintén Árpád-házi leszármazott nyugszik. Erre azért érdemes kitérni, mert egyes kutatók szerint nem III. Béla, hanem egy korábbi, de apai vonalon szintén Árpád-házi király maradványait tárták fel 1848-ban."

ÚGY SZARTAD POFÁN MAGAD, HOGY VILÁGCSÚCS. ILYEN ELMEBETEG VAGY TE, ÉS PONTOSAN EZÉRT VAGY NÁCI.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.06.20. 23:12:15

@Matthias Corvinus: Mi van új neved van buzi? Balfaszka a Volosin által kikiáltott Kárpát Ukrán Köztársaság Csehszlovákia összeomlása után kiáltotta ki függetlenségét és azonnal német védnökséget kért. Ezt előzte meg a magyar haderő és megszállta a területet. A szlovákok pedig német megszállás nélkül is DEPORTÁLTÁK TERÜLETÜKRŐL A ZSIDÓKAT, valamint segédkezett a németeknek Lengyelország megszállásában.
Horthyék soha nem támadták meg Szlovákiát, pedig Hitler felajánlotta az egész szlovák területet, de Horthy nemet mondott neki, és a müncheni egyezményben az európai hatalmak által Magyarországnak ítélt területekre vonult be a magyar hadsereg, illetve a német védnökséget kérő náci Volosinékat.

"A csehek és lengyelek is jó lóra tettek azzal, hogy ellenálltak a németeknek"

Már megint hazudsz, balfasz. Teljesen másként viselkedtek a német megszállókkal szemben, hiába próbálsz ismételten történelemhamisítást elkövetni. A lengyelek-a Vörös Hadsereg támadásával a hátukban-keményen ellenálltak a németeknek és komoly veszteségeket okoztak, és igen sok német harckocsit megsemmisítettek. Míg cseh védekezés gyakorlatilag nem volt, maga a cseh elnök is megtiltotta ezt. És komoly cseh ellenállás sem volt a megszállás során sem.A helyzet szépen konszolidálódott, és a cseh ipar szorgosan gyártotta a németeknek a fegyvereket. Kvázi a "legvidámabb barakká" vált a megszállt Csehország '42-re, ezért gondolták nyugaton úgy, hogy meg kell kavarni egy kicsit kását, mert hát helyi ellenállás gyakorlatilag nincs. a merénylettel a német bosszú és sok cseh polgári áldozat borítékolható volt. Ezért csinálták.
A "hős" cseh ellenállók pedig akkor "szabadították fel " Prágát, amikor a német erőket már amúgy is készültek kivonni innen, és pár napra voltak a szovjetek.
A két gyökeresen más magatartás ellenére a lengyelek éppúgy szovjet megszállást, és több évtizedes kommunista diktatúrát kaptak, mint a csehek, akik mindent szépen megúsztak. Nem voltak rommá lőtt városaik, és rengeteg emberáldozatuk. Ezek a történelmi tények, hiába próbálsz folyamatosan hamisítani , balfasz.
Vagyis a csehek "tettek jó lóra" és a nem a lengyelek. Lengyel védekezési logikád ÖSSZEOMLOTT, sokadszorra vagy kénytelen ezzel szembesülni..:)

Az egyetlen beazonosítottan meglévő Árpád-házi csontlelet pedig III. Béla maradványa. Ha fejre állsz, ez akkor is így lesz balfasz..

Olvasni tudsz?

szikmblog.wordpress.com/tag/biczo-piroska/

" így maradhatott meg III. Béla és felesége, Antiochiai Anna sírja. A királyi pár azonosítását mellékleteik, elsősorban III. Béla mellkasán talált zománcos melldísz tette lehetővé."

Ezenkívül más Árpád-házi király maradványait NEM SIKERÜLT AZONOSÍTANI. Bele tudod verni ezt a buta tulok agyadba te hülye barom?
Tóth 2006-ban felmerült kétkedése azon alapult, hogy a leletanyagban volt egy körmeneti kereszt, ami szerinte annak bizonyítéka, hogy a király korábbi főpapi mivoltára akartak utalni, amit rajta kívül igen kevesen osztanak.
A Kálmán verziót gyengíti az is hogy Kálmán oltalmazó aranygyűrűje megvan, vagyis korábban megbolygatott sírjából került elő..